Suri teenekas ujumistreener Urmas Jaamul

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariis vigastada saanud mees suri pool aastat hiljem haiglas.
Avariis vigastada saanud mees suri pool aastat hiljem haiglas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Ujumisliit teatas, et eile varahommikul kustus eluküünal endisel ujujal ja pikaaegsel treeneril Urmas Jaamulil.

69-aastane Jaamul alustas sportimist 3. klassis enda isa õhutusel. 1963. aastal lõpetas ta Tallinna 18. keskkooli ja 1971. aastal Tallinna pedagoogilise kehalise kasvatuse teaduskonna.

Sportlasena tuli Jaamul aastatel 1970 ja 1973 veepallis ning aastatel 1963 ja 1968 meremitmevõistluses Eesti meistriks. Samuti saavutas ta aastatel 1963-1968 Eesti meistrivõistlustel ujumises palju medalikohti. Lisaks kuulus ta Eesti koondisesse aastatel 1961-1968. Jaamul oli Kalevi Ujumiskooli direktor aastatel 1977-2009.

Treenerina oli Jaamul veelgi edukam, viies paljud enda õpilased nii rahvusvahelistele tiitlivõistlustele kui ka medalile. Tema käe all on treeninud olümpiavõitja Ivar Stulkolkin, juunioride EMil ja täiskasvanute lühiraja EMil medaleid võitnud Indrek Sei. Lisaks treenis tema käe all Andres Olvik, kui ta Pekingi olümpiamängudele jõudis. Martin Liivamägi oli tema viimane saavutus, kui Jaamuli näpunäidete järgi võitis Liivamägi Euroopa juunioride meistrivõistlustel hõbemedali ning pääses Pekingi olümpiamängudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles