Kõmuline kohtunik jäi heroiini smugeldamisega vahele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Byron Moreno (vasakul) 2002. aastal Itaalia - Lõuna-Korea mängus.
Byron Moreno (vasakul) 2002. aastal Itaalia - Lõuna-Korea mängus. Foto: SCANPIX

2002. aasta jalgpalli MMil Itaalia määrustepärase värava lugemata jätnud jalgpallikohtunik Byron Moreno jäi nädala alguses USAs vahele heroiini smugeldamisega.

40-aastane Moreno lendas oma kodumaalt Ecuadorist New Yorki, kus ta tollis kinni peeti, vahendab Huffington Post.

Uurijate sõnul muutus Moreno rutiinse läbiotsimise käigus silmanähtavalt närviline ning kuna tolliametnik tundis kompamise käigus tema kõhu, selja ja mõlema jala küljes kõvasid esemeid, viidi läbi põhjalikum läbiotsimine, mille käigus selgus, et need esemed olid heroiini täis kotikesed. Ühtekokku oli Moreno kehale kinnitatud kotikestes rohkem kui 4,5 kg heroiini.

Moreno võeti vahi alla ning teda süüdistatakse narkootikumide smugeldamises.

Moreno pälvis kõvasti tähelepanu 2002. aasta MMil pärast Itaalia ja Lõuna-Korea kaheksandikfinaalmängu, kui ta jättis lugemata Damiano Tommasi määrustepärase värava, mistõttu läks mäng lisaajale, kus võiduvärava lõid korealsed, lülitades seega Itaalia konkurentsist välja.

«Arvan, et Morenol oli juba 2002. aastal heroiini, ainult et siis ei olnud see tal pesu küljes, vaid organismis,» sõnas Itaalia jalgpallikoondise kauaaegne väravavaht Gianluigi Buffon. «Nali naljaks, kui spordiga seotud inimesed hakkavad narkootikume smugeldama, on nad omadega täiesti põhjas.»

2003. aastal määrati Morenole Ecuadoris 20-mänguline keeld pärast seda, kui ta oli kohalikus liigas vilistanud Barcelona ja Liga de Quito vahelist mängu ning hiljem esitasid mõlemad klubid vilemehe töö suhtes kaebuse. Üsna pea pärast seda vahejuhtumit otsustas Moreno karjääri lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles