Eesti koondise peatreener pikendas koduklubiga lepingut

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu
Gheorghe Cretu Foto: Toomas Tatar

Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Cretu suurepärane töö Poola kõrgliigas Cuprum Lubini meeskonnas ei jäänud märkamata ka klubiomanikel, kes sõlmisid juhendajaga kaheaastase lepingupikenduse.

Debüüthooajal lõpetas Lubini meeskond põhiturniiri viiendana, veerandfinaalis anti kõva lahing möödunud hooajal Meistrite liigas kolmanda koha saanud Jastrzębski Węgielile, kes suutis oma paremuse maksma panna alles otsustava mängu viimase geimi 15:11 võiduga. Pärast seda alistas Cretu juhendatav meeskond Effector Kielce, kaotas  Zaksa Kędzierzyn-Koźlele ja lõpetas hooaja võiduka 7.-8. koha duelliga Varssavi Polütehnikumi vastu. Mõlemad mängud võitis Lubini meeskond 3:1, vahendas volley.ee.

Mõlemas mängus säras hiljuti ka esmakordselt Poola koondisesse kutsutud diagonaalründaja Szymon Romać, kes tõi avamängus 16 ja korduskohtumises 56-protsendilise rünnakuefektiivsuse juures 23 punkti. Hooaja alguses polnud 22-aastane mängija seejuures isegi Lubini meeskonna põhidiagonaal, ent Marcel Gromadowski novembri lõpus saadud vigastus avas Romaćile koha põhikuuikusse ja pallur on seda ka igati ära kasutanud. Medalimängud Poola liigas küll veel käivad, ent praeguse seisuga on diagonaalründaja paremuselt 13. punktitooja, kuid tema geimi keskmine 4,22 on täiesti võrreldav edetabeli liidritega. Tegemist on ka tõelise servikahuriga. Romać lõi igas geimis keskmiselt 0,42 ässa, mis annab talle paremustabelis teise koha. Liider on täpselt poole pallingupunktiga geimi kohta PGE Skra Bełchatówi pallur Nicolas Marechali. Ässade koguarvult on Romać kaheksas.

Lubini meeskonna suurim punktitooja oli hooaja lõikes aga eestlastelegi väga hästi tuttav ukrainlane Dmitro Pašitskii, kes on esindanud nii Pärnu Võrkpalliklubi kui ka Selver Tallinna värve. Tema arvele kogunes 414 punkti (geimis keskmiselt 2,98). Tugeva Poola liiga suveräänne liider oli temporündaja aga blokipunktide arvestuses. Sulustamisega teenis Pašitskii 116 punkti (geimi keskmine 0,83). Järgneva Piotr Nowakowski saldo on 79 ja keskmine 0,69. Lisaks on Pašitskii liider ka rünnakuprotsendi arvestuses. Ta lõi 424 tõstest punktiks 259, mis teeb näitajaks 61,08 protsenti.

Cretu kõrval on Lubini meeskond sõlminud ka teise ülimalt tähtsa lepingu. Järgmised kaks aastat jätkab meeskonnas ka sidemängija Grzegorz Łomacz, kes sai hiljuti samuti Poola koondise kutse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles