Halastamatu Bayern andis lõhkiste pükste kiuste tormihoiatuse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola ei lasknud end lõhkistest pükstest häirida ja jätkas oma hoolelauste juhendamist sama intensiivselt, andes sellega korraliku hoiatuse oma järgmistele vastastele: Bayerni mehed on võimsas hoos ja võivad olla veelgi paremad.
Pep Guardiola ei lasknud end lõhkistest pükstest häirida ja jätkas oma hoolelauste juhendamist sama intensiivselt, andes sellega korraliku hoiatuse oma järgmistele vastastele: Bayerni mehed on võimsas hoos ja võivad olla veelgi paremad. Foto: SCANPIX

JALGPALL. Kui teisipäeva õhtul pall Meistrite liiga veerandfinaali kordusmatšis mängu pandi ja Müncheni Bayern koduväljakul 1:3 kaotusseisust välja hakkas ronima, lootsid ilmselt paljud jalgpallifännid, et ehk pakub tänavune hooaeg üllatuse ja poolfinaali jõuab Saksamaa valitseva meistri asemel FC Porto. Võimsa show' pakkunud Bayern kustutas aga need lootused kiirelt. 6:1 võidu võtnud Müncheni meeskonna peatreener Pep Guardiola andis hoiatuse ka tulevastele vastastele: «Me võime mängida veel paremini!»

Neljandat aastat järjest poolfinaali jõudnud Bayern veetis eelmisest kolmapäevast kuni käesoleva teisipäevani keerulise nädala, sest pärast veerandfinaali avalahingus saadud 1:3 kaotust hakati meedias spekuleerima, kas viimaste aastate üks võimsamaid meeskondi on kriisis. Suurema osa kriitikast sai enda kaela supertreeneriks peetav Guardiola, kelle juhendamisvõimed ja töökoha säilitamine seati üllatuskaotuse järel korduvalt kahtluse alla.

Teisipäeva õhtul toimunud korduskohtumises panid Bayerni mehed aga kõikide kriitikute ja kahtlejate suud lukku. Tõelise väravatepeo püsti pannud Saksamaa meistrid lõid juba avapoolajal Portugali meeskonna puuri täis ja läksid puhkama seisul 5:0. Teises vaatuses sai Bayerni poolt veel jala valgeks Xabi Alonso. Viisakate võõrustajatena lubati Jackson Martinezil lüüa ka Porto auvärav, kuid kindlas 6:1 võidus polnud kahtlust ning kahe mängu kokkuvõttes sai Bayern veenva 7:4 paremuse. Sealjuures pole Meistrite liiga väljakukkumisfaasis kaheväravalise kaotuse võiduks pööramine midagi igapäevast, sest enne teisipäeva oli seda ajaloo jooksul suudetud vaid seitsmel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles