Tänak taastab kindlust, Ogier jahib rekordeid

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal jätkatakse autoralli MM-sarjaga, kui kavas on Argentina ralli. Ralli esimene kiiruskatse on kavas homme. Reedel sõidetakse viis, laupäeval neli ja pühapäeval kaks kiiruskatset.
Sel nädalal jätkatakse autoralli MM-sarjaga, kui kavas on Argentina ralli. Ralli esimene kiiruskatse on kavas homme. Reedel sõidetakse viis, laupäeval neli ja pühapäeval kaks kiiruskatset. Foto: Timo Anis

Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi Mehhiko ralli ekstreemsetest seiklustest on möödas poolteist kuud – piisavalt pikk aeg, et negatiivsed kogemused unustada ja uuesti täie valmidusega rallirajale naasta. Eesti aja järgi eeloleval ööl alustatakse Argentina MM-rallit, mis on eestlaste kodumeeskonnaks oleva M-Spordi jaoks viimane võistlus «vana» autoga.

Pole kahtlust, et M-Spordi pealik Malcolm Wilson on seadnud meestele eesmärgiks Argentinas puhta sõiduga lõpuni tulla. Enesekindluse tõstmiseks on see hädavajalik.

«Esmatähtis on saavutada hea sõidutunne,» rääkis Tänak meeskonna pressiteenistuse vahendusel. «Hea tundega tekib mõistagi kiusatus sõita võimete piiril, kuid niivõrd keerulisel rallil tuleb suuta säilitada tarkust.»

Argentinas peavad rallisõitjad hakkama saama ekstreemsetes oludes. Veebruaris tabas ralli toimumispiirkonda erakordne vihmasadu, mille tõttu said kannatada inimeste kodud ja nii mõnedki teelõigud muutusid läbimatuks. Seepärast pidid korraldajad kärpima ka mõne kiiruskatse pikkust, kuna rallimasinate jaoks osutusid teed läbimatuks. Ralli kiiruskatsete kogupikkus vähenes 30 km võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles