Laupäeval selguvad Elvas Eesti meistrid lühikeses krossijooksus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterina Patjuk.
Jekaterina Patjuk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laupäeval, 25. aprillil selgitatakse Elvas järjekordsed Eesti krossijooksumeistrid. Esimene kevadine üle-eestiline jooksuvõistlus annab ülevaate hetkeseisust ja jooksjate valmisolekust hooajaks.

Meistrivõistlustel osalevad noorjooksjad alates B-klassist. Täiskasvanutel toimuvad meistrivõistlused lühikesel  distantsil (4 km), pika distantsi (ca 12 km) Eesti meistrivõistlused toimuvad tavapäraselt 1. mail Viljandi Järvejooksu raames.

Vaatamata sellele, et mitu paremikku kuuluvat  jooksjat  viibivad USAs treening- ja võistluslaagrites ning maratoonarid keskenduvad pigem pika krossi meitrivõistlustele, tõotavad põnevad tulla nii meeste kui naiste jooksud. Meestest on peasoosikud meistritiitlile eeldatavalt Eesti U23 koondise liige Andi Noot (Tartu SS Kalev) ja Priit Aus (Treeningpartner), neile konkurentsi pakkumas tiitlikaitsja Sergei Tšerepannikov (Treeningpartner).

Naistest on peafavoriit taas Jekaterina  Patjuk (TÜ ASK), kes teeb suvise hooaja avastardi. Teised tõenäolisemad medalipretendendid on kevadel head vormi näidanud Kaisa Kukk (Treeningpartner), Eesti U23 koondise liige Birgit Pihelgas (individuaalvõistleja) ja Kelly Nevolihhin (Rakvere KJK ViKe).

Võistlused algavad kl 13.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles