Kiivikas kuulub maailma kõige vingemate musklimeeste hulka

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis - Salme Kultuurikeskus. Absoluutselt parimaks kulturistiks valiti Ott Kiivikas
Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis - Salme Kultuurikeskus. Absoluutselt parimaks kulturistiks valiti Ott Kiivikas Foto: Tõnu Kruusimäe

Äsja ajakirjas «Fitness Style» avaldatud maailma kulturismireitingus asub Eesti esinumber Ott Kiivikas kõrgel 15. kohal.

Seejuures peetakse arvestust absoluutkategoorias ehk punktiarvestuses osalevad kõigi kümne kaalukategooria kulturistid. Punkte annavad maailma tippvõistlused: kontinentide meistrivõistlused, maailmameistrivõistlused, Arnold Classic ja Mr. Olympia Amateur võistlused. Kuna ainuüksi maailmameistrivõistlustel osaleb üle 200 sportlase, rääkimata kontinentide meistrivõistlustest, siis kogu kulturistide arv, kellega võrdlus maailma reitingus käib, võib ulatuda üle 1000 sportlase piiri.

Eurooplaste arvestuses on Kiivikas viiendal kohal ja oma kaalukateooria -90 kg hoiab ta maailmas kolmandat kohta. Tulemused baseeruvad eelmise aasta sportlikel saavutustel.

Käesolev aasta on Kiivika jaoks samuti hästi alanud, kolmel osalenud turniiril on ta võtnud kolm võitu. Eeloleval nädalavahetusel on tal võimalus oma võiduarvet veelgi suurendada Balti matšil. Kevadhooaja põhieesmärk on Euroopa meistrivõistlused Hispaanias, Santa Susannas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles