Pilk ajalukku: Argentina ralli – kuningas Loebi jõudemonstratsioon

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastatel 2004-2012 võitis Sebastien Loeb (paremal) Citroeni roolis kõik MM-tiitlid.
Aastatel 2004-2012 võitis Sebastien Loeb (paremal) Citroeni roolis kõik MM-tiitlid. Foto: SCANPIX

Võrreldes mõne aasta taguse ajaga on tänavuse Argentina ralli võitjat üsna keeruline ennustada. Kui hetkel võib nimetada mitu soosikut, siis rallimaailma kuninga Sebastien Loebi ajal oli asi lihtne – tema võitis pea alati.

Loeb tuli Argentinas esmakordselt rajale 2003. aastal, kuid siis pidi toona MM-sarja teise kohaga lõpetanud mees ralli katkestama. Aasta hiljem läks juba paremini ning Loeb sai hispaanlase Carlos Sainzi järel teise koha.

Edaspidine oli aga võimas jõudemonstratsioon – aastatel 2005-2013 võitis Loeb kõik Argentina rallid ehk kokku kerkis ta poodiumi kõrgemaile astmele kaheksa korda (2010. aastal Argentinas MM-etappi ei toimunud). Kusjuures, 2013. aastal oli Loeb juba karjääri lõpetanud ja tegi neljal MM-rallil kaasa omaks lõbuks, võites neist kaks.

Esimest korda tekkis teistel võiduvõimalus alles aasta aja eest, kuna siis polnud kuningas Loebi stardis. Võimalusest haaras kinni soomlane Jari-Matti Latvala, kes edestas teiseks jäänud Sebastien Ogieri ligi pooleteise minutiga.

Ka tänavu kuuluvad Latvala ja Ogier suurimate soosikute hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles