Kas Koljatite heitlus tapab Meistrite liigas põnevuse?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jaak Kangur.
Kristjan Jaak Kangur. Foto: Toomas Huik

JALGPALL. Madridi Real, Barcelona, Müncheni Bayern, Torino Juventus – selline näeb välja Euroopa tänavuse klubihooaja nelja tugevama meeskonna nimekiri. Poolfinaalidesse loositakse need neli meeskonda täna, ent kui palju põnevust on Meistrite liigasse veel alles jäänud, kui aastast aastasse jõuavad poolfinaali üha samad meeskonnad?

Kolmik Real-Barcelona-Bayern on kindlalt Euroopa tipus trooninud viimased neli aastat. Selle aja jooksul on nimetatud trio jõudnud kolmel korral täies koosseisus poolfinaalidesse, vaid mullu jäi Barcelona nelja parema seast välja. Kaks korda on veel nelja hulka mahtunud Chelsea, mullu jõudis finaali Madridi Atletico ja tunamullu Dortmundi Borussia – ongi kõik.

Tänavuses veerandfinaalis võis Bayern lubada endale isegi katastroofiliselt kehva avamängu Porto vastu, kuid kodus pöörati kaotus mängleva kerglusega veenvaks üldvõiduks. Eelmises ringis oli samal moel põrmustatud Donetski Šahtar, sellal kui Barcelona lülitas elegantselt konkurentsist nii Inglismaa kui ka Prantsusmaa rikkad meistrid Manchester City ja PSG. Selle hooaja suurüllatusteks saabki niisiis Meistrite liigas lugeda vaid Liverpooli takerdumise alagrupifaasis ning Londoni Arsenali allajäämise Monacole. See sunnib küsima: kas kolm kanget on tõesti hakanud nautima ka Euroopa klubisarjades samasugust üleolekut nagu koduliigades?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles