Postimehe otsepilt: Tammeka ja Tulevik viigistasid Lõuna-Eesti lahingus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistluste tänases ainsas kohtumises viigistasid Tartu Tammeka ja Viljandi Tulevik esimese koduväljakul 1:1. Viljandi asus kohtumist 30. minutil Joonas Tamme tabamusest juhtima, Tammekale tõi viigi Geir-Kristjan Suurpere värav. Tammeka on turniiritabelis nüüd kaheksa silmaga kuues, tulevik aga viie punktiga kaheksas. Tabeliliider on kõik seitse kohtumist võitnud Nõmme Kalju 21 silmaga.

Enne mängu:

Tammeka on saanud meistriliigas aastaid nautida Lõuna-Eesti kõige kõvema klubi staatust, sest konkurente neil sellele tiitlile lihtsalt polnudki. Nüüd aga on Viljandi Tulevik mõneaastase pausi järel tagasi meistriliigas ning valmis tartlaste trooni kõigutama. Mõlemad meeskonnad tulevad mängule hea hoo pealt – keskpäraselt alustanud Tammeka on viimasest kolmest mängust võitnud kaks, alistades nii Narva Transi kui ka Paide Linnameeskonna. Liigatabelis on tänu nendele võitudele kerkitud kuuendaks.

Tammeka ründajad on samuti väravasoone üles leidnud ja viimase kolme mänguga löödud seitse väravat räägivad enda eest, seejuures on enamik tartlaste väravaid hiilanud iluga. Väravata ongi Tartu tänavu jäänud vaid avavooru kohtumises Nõmme Kaljuga. Paraku ei saa Viljandi vastu kaasa teha esiründaja Martin Hurt, kes teenis eelmises kohtumises Paidega lõpuminutitel rumala punase kaardi.

Tulevikul on tabelis neli punkti, mis annab neile 8. koha, kuid just nüüd on mulkide jaoks alanud periood, kust võiks loota punktilisa. Esimese kuue vooru jooksul meistriliiga terve mulluse esiviisikuga kohtunud Tulevik suutis võtta vajaliku ja suureskoorilise võidu mängust Pärnuga, eelmises voorus saadi viigipunkt kätte ka Narva Transilt. Tartu ja järgmises voorus ees ootav Paide on kindlasti meeskonnad, kelle vastu loodetakse tabeliseisu parandada.

Tammeka peatreener Indrek Koser lausus enne mängu klubi koduleheküljele: «Viljandi on näidanud kogu hooaja vältel, et nendega pole kellelgi kerge. Eriti hästi on nad tegutsenud kaitses, lastes lüüa endale vähe väravaid ja on vältinud suuri kaotusi tugevate vastu. Samuti näitasid nad Pärnu vastu, et kui püssi paukuma saavad, siis ikka korralikult. Vaatamata Viljandi headele esitlustele ei saa meie kodupubliku ees endale hinnaalandust teha… anname endast 100% nagu alati ja kui teeme väljakul õigeid asju, siis sellega kaasnevalt hakkavad ka head asjad juhtuma.»

Tammeka keskkaitsja Martin Jõgi: «Meeskond on saanud lõpuks oma mängu käima ja seda tõestavad viimased  kohtumised. Pärast hooaja alguse vähest punktisaaki on tabeliseis rõõmsamaks muutunud. Oleme leidnud hea tasakaalu nooruse ja kogemuse vahel. Viljandiga on tulemas järjekordne tähtis mäng ja ootame staadionile palju toetajaid, kes aitaksid meil mängust kolme punktiga lahkuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles