Eesti võistkond jõudis curlingu MMil veerandfinaali

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võistlejad Maile Mölder ja Erkki Lill.
Eesti võistlejad Maile Mölder ja Erkki Lill. Foto: Rahvusvaheline Curlingu Föderatsioon

Eesti curlinguvõistkond saavutas eile õhtul Sotšis toimuvatel curlingu segapaaride maailmameistrivõistlustel otsustava võidu Rumeenia paari üle tulemusega 2:10.  Sellega kindlustasid soomlasest treeneri Timo Kauste hoolealused Maile Mölder ja Erkki Lill edasipääsu veerandfinaali.

Seni peetud üheksast mängust on Eesti võitnud seitse ja kvalifitseerus otse veerandfinaali. Paremuselt on alla jäädud vaid Hispaania ja grupis liidripositsiooni hoidva Kanada võistkondadele.

Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul oli Eesti võistkonna mäng selgelt tugevam. «Eesti lipu all mängivad Maile Mölder ja Erkki Lill on näidanud kõrget taset, olles võitnud väga tugevaid vastasseid nagu paari aasta tagune maailmameister Ungari ja Šotimaa,» rääkis Randver.

«Eestil on MMil segapaaris curlingus seni õnnestunud veerandfinaali jõuda vaid kahel korral. Meie mängijate tugevus on kahtlemata väga hea koostöö, mis on paarismängus võtmetähtsusega,» lisas Randver.

Lisaks Eesti võistkonnale kvalifitseerusid otse veerandfinaali Kanada, Venemaa, Norra ja USA curlingupaarid.

Kui klassikalises curlingu võistkonnas on neli liiget, kas mehed või naised, siis segapaaris curlingu puhul on korraga jääl üks mees ja üks naine. Lisaks on mängus kaheksa kivi asemel kuus ja iga võistkonna üks kivi on juba enne mängu algust väljaku keskjoonele positsioneeritud.

Kaheksandad segapaaride curlingu maailmameistrivõistlused kestavad Sotšis 25. aprillini.  Kokku osaleb MMil 30 riiki. Võistlused toimuvad samal areenal, mis võõrustas 2014. aastal Sotši taliolümpiamänge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles