Galerii: ameeriklased üritavad Vladimir Klitško troonilt tõugata

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poksi raskekaalu valitseja Vladimir Klitško (Klitško käes on WBO, WBA, IBO, IBFi ja The Ring meistrivööd) asub sel nädalavahetusel taas oma tiitleid kaitsm, kui ta kohtub laupäeva õhtul New Yorgis ameeriklase Bryant Jenningsiga.

Klitško tõusis maailmameistriks 2006. aastal 22. aprillil ning seega sai tema valitsemisperiood selle nädalaga juba üheksa aasta pikkuseks. Temast kauem on suutnud poksimaailma valitseda vaid legendaarne ameeriklane Joe Louis, kes oli maailmameister 11 aastat, 8 kuud ja 8 päeva.

Kui pikkuses jääb Jennings ukrainlasele 7 cm alla, siis käte siruulatuses on 7 cm eelis hoopis ameeriklasel. Üldise arvamuse kohaselt ei tohiks ameeriklane siiski jõu vastu saada ehk Klitško võimsus peaks kokkuvõttes maksvusele pääsema. Siiski hellitab ka tema vastane suuri lootusi.

«Olen seda hetke oodanud. Nüüd on aeg tuua tiitlid koju,» teatas Jennings, et raskekaalu kõik tiitlid peaksid ikkagi kuuluma ameeriklastele.

Kui mõnda aega ei olnud ameeriklastel raskekaalus eurooplastele suurt midagi vastu panna, siis 30-aastane Jennings on just üks nendest meestest, kes soovib olukroda muuta. Senise karjääri jooksul on ta pidanud 19 matši ja need kõik ka võitnud.

WBC meistrivöö kuulub teatavasti alates 17. jaanuarist ameeriklasele Deontay Wilderile, kes on võitnud kõik karjääri 33 matši ning 32 neist nokaudiga. Wilderi on sihikule võtnud ka Klitško. «Tahan lisada puuduva meistrivöö oma kogusse,» teatas Klitško.

Siiski tuleb tõdeda, et USAs ei huvita Klitško ja Jenningsi vaheline duell eriti kedagi, kuna järgmine nädalavahetus lähevad kergkeskkaalus vastamisi praeguse aja kaks kõige kuulsamat poksistaari Floyd Mayweather jr ja Manny Pacquiao.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles