Rammo jätkab Hyeres’i MK-etappi esikümnes

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo.
Karl-Martin Rammo. Foto: Riina Ramst

Prantsusmaal Hyeres'is toimuval ISAF Purjetamise MK-sarja kolmandal etapil on Karl-Martin Rammo homsete viimaste avaseeria sõitude eel 9. positsioonil.

Taakord kimbutas purjetajaid täna hommikul tuulevaikus, mis lõunaks asendus 3-5 m/s puhunud kagutuulega, võimaldades sportlastel jätkata avaseeria sõitudega, mis kestavad edasi veel ka homme. Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) täiendas Laser Standard klassis oma võistlussõitude seeriat täna 2. ja 28. tulemusega ning on jätkab 9. positsioonil. Esikohta hoiab austraallane Tom Burton.

Rammo hinnang tänasele päevale: «Oli väga vaikne merebriis, mis pani stardile erilise rõhu. Need, kes said stardist vabas tuules minema ja rahulikult oma sõitu sõitma, need olid kuningad. Esimeses sõidus õnnestus mul see suurepäraselt, jõudsin üles märki 3ndana ja pidasin terve sõidu ladvikus ilusti vastu, võttes viimase allatuulega veel ühe koha paremaks, finišis teine. Kahju, et teine sõit kehvasti läks, kaks head sõitu võinuks täna imet teha ja tõsta mind juba väga väga kõrgesse mängu. Esimese sõidu supertulemus hoidis õnneks ära halvima, jätkan enne homset, viimast Medal Race-i eelset päeva 9ndana! Tahan juba merele, et enda tänast teist sõitu parandada!»

Finn klassis sai Deniss Karpak (KST) kirja 30. ja 7. sõiduresultaadi ning on praegu 18. positsioonil. Lauri Väinsalu (ROPK/TREV2) on kokkuvõttes 26. real, tema tänasteks tulemusteks olid tublid 13. ja 5. koht. Liidriks on endiselt maailmameister Giles Scott.

Naiste 470 klassis seilasid Marjaliisa Umb ja Elise Umb (Maru) tubli 4. ja 7. finišikoha vääriliselt ning paatkond hoiab kokkuvõttes 18. positsiooni. Klassis on esikohal brasiillannad Fernanda Oliveira ja Ana Luiza Barbachan.

Ingrid Puusta (NYCS) tänaseks saagiks olid 25., 19. ja 31. tulemus ning ta on praegu asetunud naiste RS:X klassis 25. kohale. Juhtimas on hollandlanna Lilian de Geus.

Anre Nõmme (SMS) lõpetas paraolümpiaklassis 2.4 mR tänased sõidud 16. ja 18. resultaadiga ning on praegu 17. kohal. Liidripositsioon kuulub Bjomar Erikstadile.

ISAF MK Hyeres'i etapil osaleb kõigis olümpia- ja paraolümpiaklassides kokku 639 purjetajat. Etapile pääses kutse alusel osalema klasside 30 parimat vastavalt 2. veebruaril 2015 avaldatud purjetamise maailma edetabelile ning lisaks igas klassis 10 purjetajat, kes pidid selleks kvalifitseeruma 30. märtsist 4. aprillini Hispaanias Palmal toimunud Trofeo Princesa Sofia regatil.

Hyeres'i MK-etapp kestab pühapäevani, mil eelsõitude tulemuste põhjal selgunud iga klassi kümme parimat purjetavad medalisõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles