Klitško säilitas meistrivööd, kuid Jennings osutas visa vastupanu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raskekaalupoksis enda käes WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivöösid hoidev ukrainlane Vladimir Klitško kaitses Eesti aja järgi täna varahommikul oma tiitleid, kuid ta alistas New Yorgis Madison Square Gardenis peetud tiitlimatšis ameeriklase Bryant Jenningsi.

Kohtumine kestis kõik 12 raundi ning Jennings osutas ukrainlasele tugevamat vastupanu, kui esialgu võis oodata. Kuigi Klitškol võeti kümnendas raundis sidumise eest üks punkt maha, siis lõpuks teenis ta kohtunike häältega kindla võidu. Kohtunike puntkid olid Klitško kasuks 116:111, 116:111, 118:109. Klitško tegi matši jooksul 545 lööki, millest tabas 144. Jenningsi vastavad numbrid olid 376 ja 110.

Poksimaailma valitseja on nüüd karjääri jooksul pidanud 67 matši, millest ta on võitnud 64. 53 võitu on Klitško teeninud nokaudiga. Jenningsi arvel on 19 võitu ja üks kaotus, vastase on ta nokauteerinud kümme korda.

Tõenäoliselt kaitseb Klitško sel aastal ühe korra veel oma tiitleid ja kõige tõenäolisemaks vastaseks on seni peetud britti Tyson Fury't ja matši toimumiskohaks Londonit. Ise on ukrainlane rääkinud ka soovist kohtuda WBC sarja maailmameistri Deontay Wilderiga, kes on karjääri jooksul võitnud kõik oma 33 matši ning neist koguni 32 nokaudiga.

Matši käik:

06:01

Kõik eelnevad matšid on lõppenud ja peagi on oodata Klitškod ja Jenningsit ringi

06:11

Mõlemad mehed on ringis ja matšiks valmis

06:15

Matš on alanud!

06:19

Esimeses raundis oli domineerivam Klitško

06:23

Teine raund läbi, Klitško on seni olnud domineerivemaks pooleks

06:27

Kolmas raund läbi. Jennings liigub küll hästi, kuid Klitškole ta probleeme tekitada pole suutnud

06:31

Neljas raund läbi. Jennings suudab korraks tekitada ka publikus elevust, kuid seejärel võtab Klitško taas olukorra enda kontrolli alla

06:35

Viies raund läbi. Jenningsi poolt korralik raund, mitmel korral üritas ta Klitškole lähedale saada, kuid ukrainlane lahendas olukorrad enda jaoks sidumisega

06:38

Kuues raund läbi. Jennings osutab tugevat vastupanu ja tõmbab juba ka publikut rohkem käima

06:43

Seitsmes raund läbi. Jennings on saanud hästi matši sisse ja iga raundiga mehe enesekindlus kasvab

06:47

Kaheksas raund läbi. Tundub, et Klitško ei olnud nii tugevaks vastupanuks valmis ja praegu ei sujuasjad tema jaoks soovitult

06:51

Üheksas raund läbi. Klitško saab sidumise eest esimese tõsisema hoiatuse kohtuniku poolt. Jennings teeb mõned head löögid ning ka Klitško virutab korralikult, kuid Jennings seedib Klitško tugeva paremsirge korralikult ära

06:55

Kümnes raund läbi. Kohtunik võtab Klitškol sidumise eest nüüd juba ka punkti maha! Klitško sai korraks Jenningsi hästi nurka surutud, kuid siiski jättis ta otsustava löögi tegemata.

06:59

11. raund läbi! Jäänud on veel viimane raund!

07:03

12. raund läbi! Jennings alustab maruliselt, kuid seejärel kontrollib Klitško taas olukorda

07:04

Tundub, et mõlemad mehed on rahul: Klitško saab kätte oma võidu ja Jennings suutis vastu pidada kõik 12 raundi

07:06

Klitško teenib kohtunike häältega kindla võidu!

07:08

Kohtunike punktid: 116:111, 116:111, 118:109!

Enne matši:

Klitško tõusis maailmameistriks 2006. aastal 22. aprillil ning seega sai tema valitsemisperiood selle nädalaga juba üheksa aasta pikkuseks. Temast kauem on suutnud poksimaailma valitseda vaid legendaarne ameeriklane Joe Louis, kes oli maailmameister 11 aastat, 8 kuud ja 8 päeva.

Kui pikkuses jääb Jennings ukrainlasele 7 cm alla, siis käte siruulatuses on 7 cm eelis hoopis ameeriklasel. Üldise arvamuse kohaselt ei tohiks ameeriklane siiski jõu vastu saada ehk Klitško võimsus peaks kokkuvõttes maksvusele pääsema. Siiski hellitab ka tema vastane suuri lootusi.

2006. aastal esimese meistrivöö enda valdusesse saanud Klitško on karjääri jooksul pidanud 66 profimatši, millest ta on võitnud 63 ja kaotanud 3. Nokaudiga on ta võitnud 53 korda. Jennings on pidanud 19 matši ning need ka võitnud. 10 neist on tulnud nokaudiga.

Bryant Jennings (vasakul) ja Vladimir Klitško matšieelsel ametlikul kaalumisel. Foto:
Bryant Jennings (vasakul) ja Vladimir Klitško matšieelsel ametlikul kaalumisel. Foto: Foto: SCANPIX
Dr. Steelhammeri hüüdnime kandev Klitško on karjääri 63st võidust 53 teeninud nokaudiga. Foto:
Dr. Steelhammeri hüüdnime kandev Klitško on karjääri 63st võidust 53 teeninud nokaudiga. Foto: Foto: SCANPIX
By-By hüüdnime kandev 30-aastane Jennings jõudis poksi juurde ainult kuus aastat tagasi. Kooli ajal tegeles mees peamiselt ameerika jalgpalli, korvpalli ja kergejõustikuga. Viimases esindas ta kooli kuulitõukes ja 200 m jooksus. Esimese profimatši poksijana pidas ta 2010. aastal. Foto:
By-By hüüdnime kandev 30-aastane Jennings jõudis poksi juurde ainult kuus aastat tagasi. Kooli ajal tegeles mees peamiselt ameerika jalgpalli, korvpalli ja kergejõustikuga. Viimases esindas ta kooli kuulitõukes ja 200 m jooksus. Esimese profimatši poksijana pidas ta 2010. aastal. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles