Rammo ja Umbid saavutasid MK-etapil 11. kohad

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õed Marjaliisa ja Elise Umb.
Õed Marjaliisa ja Elise Umb. Foto: Riina Ramst

Prantsusmaal Hyeres'is peetaval ISAF Purjetamise Maailma Karika kolmandal etapil lõppes täna avaseeria. Homsetes medalisõitudes meie purjetajad ei seila ning kõrgeimateks kohtadeks regatilt on nii Karl-Martin Rammo kui õdede Marjaliisa ja Elise Umbi 11. koht. Sellest ei jäänud kaugele ka Deniss Karpak, kes sai 15. koha.

Tänane hommik pakkus sportlastele siiani valitsenud päikesepaiste asemel halli pilvist taevast ja vihmasadu. Kuna aga tuult jagus piisavalt (4-6 m/s), oli võimalik igati plaanijärgselt juba hommikupoolikul võistlussõitudega peale hakata.

Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) sai Laser Standard klassis päeva esimeses sõidus kahjuks kirja valestardi, teise aga lõpetas 10ndana. Avaseeria kokkuvõttes asetus ta 11. kohale ning selle tulemusega MK etapp tema jaoks ka lõppes, kuna medalisõitu pääsevad ainult kümme esimest.

«Esimeses sõidus üritasin head starti, sest liin oli viltu ja sealt hästi ära saamine tundus ülimalt oluline. Kahjuks lõppes see pingutus aga valestardiga. Ka järgmises sõidus mul start veidi ebaõnnestus ning ülemisse märki jõudsin eelviimasena, pärast mida suutsin end aga kenasti kokku võtta ja tõusvas joones purjetades finišeerisin kümnendana. Medalisõitu pääsemisest jäi mind kokkuvõttes lahutama vaid üks punkt. Samas tunnen, et edasiminek eelmise hooajaga võrreldes on massiivne. Absoluutne tipp on käegakatsutavam kui eales varem, olen ülimotiveeritud ja ei jõua järgmist regatti, kus vigu parandada, ära oodata,» sõnas Rammo oma viimast võistluspäeva ja kogu võistlust kokku võttes.

Praegu juhib Laseril horvaat Tonci Stipanovic.

Medalisõidust jäid väga napilt välja ka 470 naiste klassis võistlevad Marjaliisa Umb ja Elise Umb (Maru), kes tänaste 5. ja 14. sõidutulemuse järel asetusid samuti 11ndaks. Juhtpositsioonil on brasiillannad Fernanda Oliveira ja Ana Luiza Barbachan.

Finnil purjetas Deniss Karpak (KST) avaseeria viimastes sõitudes üle finišiliini 28nda ja 4ndana ning lõpetab regati 15. kohaga. Lauri Väinsalu (ROPK/TREV2) tuli täna 34. ja 28. kohale ning sai kokkuvõttes 28. tulemuse. Klassis on liidriks britt Giles Scott.

Naiste RS:X klassis olid Ingrid Puusta (NYCS) tulemusteks täna 19., 30. ja 8. koht ning MK etapi lõppkohaks 24. Medalisõidu eel on esimeseks hollandlanna Lilian de Geus.

Paraolümpiaklassis 2.4 mR medalisõitu ei peeta ning seal leidis võistlus täna lõpplahenduse. Anre Nõmme (SMS), kes täna lisas oma resultaatide hulka 16. ja 15. koha sai kokkuvõttes 17. koha. Võitis prantslane Damien Seguin.

ISAF MK Hyeres'i etapil osaleb kõigis olümpia- ja paraolümpiaklassides kokku 639 purjetajat. Etapile pääses kutse alusel osalema klasside 30 parimat vastavalt 2. veebruaril 2015 avaldatud purjetamise maailma edetabelile ning lisaks igas klassis 10 purjetajat, kes pidid selleks kvalifitseeruma 30. märtsist 4. aprillini Hispaanias Palmal toimunud Trofeo Princesa Sofia regatil.

MK Hyeres'i etapp kestab pühapäevani, mil eelsõitude tulemuste põhjal selgunud iga klassi kümme parimat purjetavad medalisõidus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles