Kas kohutavad tulemused võõral väljakul saavad Klavani meeskonnale saatuslikuks?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakul) ei taha vaadata, kuidas Hamburgi mehed väravat tähistavad
Ragnar Klavan (vasakul) ei taha vaadata, kuidas Hamburgi mehed väravat tähistavad Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas püsib Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani tööandja Augsburg endiselt kuuendal kohal. Lõpuni jääb veel neli vooru ning Augsburg vajab hädasti võidupunkte, kuna tagant tulevad jälitajad on näljased ja koguvad vormi.

Augsburgil on 30 vooruga koos 42 punkti, sama palju punkte on ka viiendal kohal paikneval Schalkel. Konkurendid on aga lähedal – Augsburgi jälitavad peamiselt Hoffenheim, Dortmund, Bremen ja Mainz. Eriti tasub karta ehk Dortmundi, kes on leidnud võidusoone ning kõik mängijad püüavad lahkuva peatreeneri Jürgen Klopi nimel võimalikult kõrgele tõusta.

Ragnar Klavan
Ragnar Klavan Foto: SCANPIX

Ausgburgil seisavad tänavu ees veel kodumängud Kölni ja Hannoveriga ning võõrsil minnakse vastamisi Müncheni Bayerni ja Mönchengladbachi Borussiaga. Eriti kehvalt on Augsburg tänavu esinenud just võõral väljakul, kus senise hooaja jooksul on kaotatud koguni 11 mängu. See on rohkem kui ükski teine klubi tänavu Bundesligas. Kui arvestada ainult võõral väljakul peetud mänge, siis on Augsburg liigatabelis 12 punktiga tagant poolt kolmas.

Kui võtta arvesse ainult kodus peetud mängud, siis jagab Augsburg vastavas tabelis 30 punktiga neljandat ja viiendat kohta. Seega on Baierimaa väikeklubil käsil üsna vastuoluline hooaeg, kus koduväljakul näidatakse tipptasemel mängu, kuid võõrsil aina kaotatakse.

Hooaja viimastes mängudes peab Augsburg punktilisa teenima ka võõral väljakul. Näiteks Dortmundil seisavad ees küllaltki rasked mängud Hoffenheimi, Hertha, Wolfsburgi ja Bremeniga, kuid arvestades meeskonna klassi, siis võivad nad hooaja ka võidulainel lõpetada.

Jürgen Klopp (keskel)
Jürgen Klopp (keskel) Foto: SCANPIX

Bremen kohtub täna Padebroniga ning neljas viimases voorus on nende vastasteks Frankfurt, Hannover, Mönchengladbach ja Dortmund. Hoffenheimi mängugraafik viib nad vastamisi Dortmundi, Frankfurdi, Leverkuseni ja Herthaga.

Tänavu võib Saksamaa kõrgliigas Euroopa liigasse pääseda ka seitsmenda koha meeskond. Selline stsenaarium toimib juhul, kui karikasarja finaalis kohtuksid Müncheni Bayern ja Wolfsburg, kes mõlemad pääsevad suure tõenäosusega Meistrite liigasse. Siis läheb karikasarja võitjale kuuluv Euroopa liiga koht Bundesliga seitsmendale klubile.

Teoreetiliselt võitleb seitsmenda koha nimel ka tabelis 16. kohal olev Hamburg, kes eile sai 3:2 jagu just Augsburgist.

Liigatabel:

  1. Bayern 76 punkti
  2. Wolfsburg 61*
  3. Leverkusen 55
  4. Mönchengladbach 54*
  5. Schalke 42
  6. Augsburg 42
  7. Hoffenheim 40
  8. Dortmund 39
  9. Bremen 38*
  10. Mainz 37
  11. Frankfurt 36
  12. Köln 35
  13. Hertha 34
  14. Freiburg 30
  15. Hannover 29
  16. Hamburg 28
  17. Stuttgart 27
  18. Paderborn 27*

*mäng vähem peetud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles