Cretu kutsus Tähe Poolasse mängima

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Robert Täht.
Pildil Robert Täht. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu kutsus Tartu Bigbanki ja Eesti koondise nurgaründaja Robert Tähe mängima enda käe alla Poola meistriliigasse Lubini Cuprumisse.

Esimest korda oli Poola liigasse minek jutuks juba eelmisel suvel. «Ent siis jäi see soiku ja nüüd mõned nädalad tagasi võttis Gianni (Cretu hüüdnimi-M.G.) teema uuesti üles ja jutt läks konkreetseks,» kommenteeris Täht. Lubini klubiga hea hooaja teinud (saadi seitsmes koht-M.G.) Cretu ise pikendas klubiga lepingut veel kahe hooaja võrra.

«Liiga on väga tugev ja treener tuttav,» tõi Täht välja Lubini siirdumise plussid. «Pingile ma seal jääda ei kavatse, tahaks ikka põhimeheks saada. Gianni arvas, et kui suvel kõvasti tööd teen, siis olen sügisel valmis seal mängima ja hätta ei tohiks jääda,» lisas ta. «Eeloleval hooajal on Lubinis plaanis teha noorenduskuur ja kõrgemaid sihte seatakse sellest järgmiseks hooajaks,» lisas Täht.

21-aastane Täht oli lõppenud hooajal Tartu Bigbanki kindel liider, aidates meeskonna Schenker liiga võiduni. Eesti meistrivõistlustel tuli Tartul finaalis alla vanduda Pärnu Võrkpalliklubile.

Juba homme alustab Täht koos ülejäänud Eesti koondisega ettevalmistuslaagrit EM-valikmängudeks Rootsiga. Avamäng peetakse 24. mail Eestis ja koduskohtumine 31. mail Rootsis. Paari võitja pääseb sügisel toimuvale EM-finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles