End karmiks pidav Klitško jäi pehmeks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (punastes pükstes) alistas tiitlimatšis Bryant Jenningsi.
Vladimir Klitško (punastes pükstes) alistas tiitlimatšis Bryant Jenningsi. Foto: SCANPIX

«Poksi maailmameistrina pean ma ütlema, et olen karm mees. Kõige karmim mees maailmas,» sõnas Vladimir Klitško veebruaris peetud pressikonverentsil, kui oli käimas tema ja Bryant Jenningsi tiitlimatši promo. Nädalavahetusel New Yorgis toimunud duellis saatis Klitško vastase suunas mitu karmi lööki ja säilitas oma meistrivööd, kuid siiski ei õhku temast sellist võimu ja viha nagu mõnest varasemast poksimaailma valitsejast.

39-aastane Klitško on pärast Jenningsi alistamist saanud end poksi raskekaalu maailmameistrina tunda üle üheksa aasta ja kokku on ta tiitlit kaitsnud 18 korda. Esimene näitaja on poksiajaloos paremuselt teine (esikohal Joe Louis 11 aasta, 8 kuu ja 8 päevaga) ning teisega hoiab ta kolmandat positsiooni (Louis kaitses tiitlit 25 ja Larry Holmes 19 korda). Nädalavahetuse matš Jenningsiga kestis kõik 12 raundi ja lõpuks teenis Klitško kohtunike puntkidega 116:111, 116:111, 118:109 võidu. Ringist lahkusid mõlemad terve nahaga.

«Ma ootasin võitu ja oma tiitlite kaitsmist,» tõdes WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivöö omanik Klitško ESPNile. «Kahjuks ei suutnud ma seda teha sama muljetavaldavalt nagu tavapäraselt.»

Statistikakülje CompuBox andmetel tegi Klitško matši jooksul 545 lööki, millest tabasid 144. Jenningsi näitajad olid 376 ja 110. Ka visuaalselt oli ukrainlane vastasest üle, kuid samas jäi võitja kohati liialt ettevaatlikuks ja ehk seetõttu jäi ka nokaut nägemata. Jennings aga tõestas, et suudab taluda päris tugevaid lööke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles