Video: Cleveland pääses NBAs avaringist edasi, kuid kaotas põhimehe

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Love (vasakul) nihestas õlga ja peab pidama mängupausi.
Kevin Love (vasakul) nihestas õlga ja peab pidama mängupausi. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA selgusid läinud ööl veel kaks meeskonda, kes pääsesid play-off'is teise ringi.

Cleveland Cavaliers alistas LeBron Jamesi 27 punkti toel Boston Celticsi 101:93 ja võitis seeria 4:0, kuid Cavaliersi edasipääsu jäi tumestama Kevin Love'i vigastus. Love nihestas esimesel veerandajal Kelly Olynykiga lauapalli pärast võideldes vasakut õlga. Love, kes nimetas pärast mängu Olynyki tegu sihilikuks katseks teda vigastada, jääb eeldatavasti platsi kõrvale kaheks-kolmeks nädalaks.

Võimalik, et Cavaliers peab järgmise ringi avamängus läbi ajama ka ilma J. R. Smithita, kes lõi väga füüsiliseks muutunud mängus põrandale pikali Bostoni mehe Jae Crowderi ja eemaldati. Crowder vigastas samas olukorras põlve. Jamesi arvele jäi lisaks 27 punktile ka 10 lauapalli ja 8 korvisöötu, Cavaliersi poolel lisas Kyrie Irving 24 punkti ja võttis 11 lauapalli ning Iman Shumpert viskas 15 punkti ja võttis 10 lauapalli. Celticsi parimad olid võrdselt 21 punktiga Isaiah Thomas ja Jared Sulinger.

Kui juba varem oli teise ringi pääsu taganud Golden State Warriors, siis viimase mängudeõhtuga lisandus neile ja Clevelandile ka Washington Wizards, kes alistas 4:0 lõppenud seeria viimaseks jäänud mängus 125:94 Toronto Raptorsi. Ühtlaselt skoori teinud Wizardsi resultatiivseim oli 23 punktiga Bradley Beal, Marcin Gortat lisas 21 punkti ja võttis 11 lauapalli. Raptorsile tõi Kyle Lowry samuti 21 punkti.

Põnevus püsib aga tiitlikaitsja San Antonio Spursi ja Los Angeles Clippersi duellis. Neljanda mängu võitis Clippers võõrsil 114:105 ja seeria seis on nüüd 2:2 viigis. Eelmises kohtumises klubi ajaloo suurima paly-off-kaotuse saanud Clippersit vedas tavapäraselt Chris Paul, kelle arvele kogunes lõpuks 34 punkti ja seitse korvisöötu. Blake Griffin toetas teda 20 punkti ja 19 lauapalliga. San Antoniole tõi mulluse finaalseeria MVP Kawhi Leonard 26 punkti, Tim Duncan lisas 22 punkti ja võttis 14 lauapalli.

Õrna lootuse säilitas ka Dallas Mavericks, alistades kolme kaotuse järel neljandas mängus Houston Rocketsi koduväljakul 121:109. Monta Ellis tõi Mavericksile 31 punkti, J. J. Barea lisas 17 punkti ja 13 korvisöötu. Rocketsi parim oli 24 punktiga James Harden, Josn Smith lisas 23 ja Corey Brewer 22 punkti.

NBA play-off, esimene ring:

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 93:101

Cleveland võitis seeria 4:0

Washington Wizards - Toronto Raptors 125:94

Washington võitis seeria 4:0

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 105:114

Seeria on 2:2 viigis

Dallas Mavericks - Houston Rockets 121:109

Houston juhib seeriat 3:0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles