Suurepärase hooaja alguse teinud vormelisõitja Ralf Aron: olen ekstaasis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron.
Ralf Aron. Foto: ADAC

Vormelisõitja Ralf Aron alustas edukalt hooaega Saksa F4 meistrivõistlustel, finišeerides kahel korral esikolmikus ja kolmandas sõidus saavutas neljanda koha.

Talle võõral Oscherslebeni ringrajal sai Prema Powerteami sõitja Aron kvalifikatsioonisõitude põhjal kaheks esimeseks sõiduks vastavalt 5. ja 4. stardipositsiooni. Muuseas olid Ralf Aron ja tema tiimikaaslane ainsad sõitjad kogu stardirivist, kes polnud sel rajal varem kordagi sõitnud, ja seega oli konkurentidel suur eelis. Aron teadis, et võistlusest kujuneb tema jaoks seetõttu üks hooaja keerulisemaid võidusõite.

Esimeses sõidus startis ta viiendalt positsioonilt ja teinud väga hea stardi, tõusis Aron teiseks. Läbi kogu võistluse püsis 17-aastane eestlane liidri Marvin Diensti kannul, kuid kahjuks möödumisvõimalust ei leidnud ja nii ületas Aron finišijoone teise kohaga, kaotades võitjale vähem kui sekundiga.

«Olen täiesti ekstaasis, sest Oscherslebeni rada oli mulle täiesti võõras ja pidin selle selgeks saama kahe vabatreeningu põhjal. Võistkond suutis mulle ette valmistada täiesti fantastilise auto ja ilmselt ilma ohutusauto sekkumiseta oleksin võinud ehk isegi võita,» kommenteeris Aron pressiteate vahendusel avasõitu.

Teisele sõidule startis Aron neljandalt stardikohalt ja tõusis kiiresti kolmandaks, kuid eestlase enda sõnul tal kahjuks veidi ebaõnnestus kordusstart, mis anti avarii tõttu rajal käinud ohutusauto lahkumise järel. Võit kuulus taas Marvin Dienstile, teine oli Janneau Esmeijer ja kolmandana ületas finišijoone Aron, kelle kaotus võitjale oli vaid 1,6 sekundit.

«Loomulikult oli kolmas koht väga hea tulemus, aga natuke olen ka pettunud, sest kindlasti oli ka võit käeulatuses. Kahjuks ei õnnestunud kordusstart ja vahe liidritega venis natuke liiga suureks,» sõnas Aron teise sõidu kohta.

Avaetapi viimasele sõidule toimus start kümne parima arvestuses vastavalt esimese sõidu tulemuste pööratud järjekorrale. Seega pidi Aron startima 9. kohalt. Hea stardi ja suurepärase sõiduga tõusis ta lõpuks neljandaks, sõidu võitis teiselt kohalt startinud Mick Schumacher. Kolme sõidu kokkuvõttes kogus Aron 45 punkti, millega hoiab punktitabelis avaetapi järel 2. kohta.

Järgmisena seisab Aronil ees start eeloleval nädalavahetusel algavas Itaalia F4 meistrisarjas, kus avaetapp peetakse Vallelunga ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles