Eesti saavutas curlingu MMil rekordkõrge koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võistlejad Maile Mölder ja Erkki Lill.
Eesti võistlejad Maile Mölder ja Erkki Lill. Foto: Rahvusvaheline Curlingu Föderatsioon

Eesti võistkond saavutas Sotšis toimunud curlingu segapaaride maailmameistrivõistlustel 5. koha. Teistkordselt viimase kolme aasta jooksul tulid maailmameistriteks Ungari sportlased, Rootsi sai teise ja Norra kolmanda koha.

Veerandfinaalis kaotas Eesti Rootsi võistkonnale tulemusega 8:3, kuid üldarvestuses sai Eesti 5. koha, mida jagatakse teiste veerandfinaalis kaotanud paaridega.

Soomlasest treeneri Timo Kauste hoolealused Maile Mölder ja Erkki Lill  võitsid kümnest Sotšis peetud mängust seitse. Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul näitasid Maile Mölder ja Erkki Lill Sotšis kõrget taset ning võitsid ka maailmameistriks tulnud Ungarit. «Ungari kaotas kogu võistluse ajal vaid kaks mängu ning ühe neist Eesti tiimile,» sõnas Randver.

Maailmameistrivõistlustel osales kokku 30 riiki. Eestil on seni õnnestunud segapaaride curlingu MMil veerandfinaali jõuda vaid kahel korral ning kõrgeim saavutatud koht oli 8.

Kui klassikalises curlingu võistkonnas on neli liiget, kas mehed või naised, siis segapaaris curlingu puhul on korraga jääl  üks mees ja üks naine. Lisaks on mängus kaheksa kivi asemel kuus ja iga võistkonna üks kivi on juba enne mängu algust väljaku keskjoonele positsioneeritud. 

Rahvusvaheline Curlingu Föderatsioon esitas segapaaride curlingu 2018. aasta taliolümpiamängude uueks kandidaatalaks ning suure tõenäosusega võib segapaaris curlingut näha juba Pyeongchangi olümpial. Lõplikku otsust on oodata selle aasta teises pooles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles