Suurklubi kriis: Milani peatreener pani mängijad treeningbaasi luku taha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AC Milani peatreener Filippo Inzaghi (paremalt teine) koos klubi mängijatega.
AC Milani peatreener Filippo Inzaghi (paremalt teine) koos klubi mängijatega. Foto: SCANPIX

Itaalia tippklubi AC Milan on tänavusel hooajal sügavas mõõnas ning nüüd sai ka peatreeneril Filippo Inzaghil mängijate esindusest villand. Õppetunni andmiseks võttis kunagine ründeäss kasutusele üpris äärmuslikud nipid.

Seitsmekordne Meistrite liiga võitja ja 18-kordne Itaalia meister Milan kaotas laupäevases liigamängus 1:2 Udinesele ja on tabelis 10. kohal. Eurosarjadesse ei ole neil seega asja juba teist aastat järjest. Inzaghi lubas mängijad pühapäeva hommikul korraldatud lisatreeningu järel küll korraks koju, ent käskis neil õhtuks tagasi klubi treeningbaasi tulla.

Milani ametliku kodulehe teatel algab seejärel «ritiro» – selle terminiga tähistataksegi Itaalias tava, mille kohaselt mängijatel ei lubata klubi valdustest lahkuda. ««Ritiro» kestus ei ole praegu veel paika pandud. Tiim võib jääda Milanellosse kuni kolmapäevani või 3. maini, 10. maini, 17. maini, 24. maini või 31. maini – nii kauaks, kuni peatreener otsustab. Kõik sõltub nende esitusest,» teatas Milani koduleht.

Laupäevase mängu järel andis Inzaghi mõista, et meeskond ei viitsi tema arvates piisavalt pingutada. «Tänaseni on endast kõik antud, kuid seekord mindi platsile vale suhtumisega ning sama kehtib mänguks valmistumise kohta. Vabandusi on väga vähe ning saame nüüd vaid käised üles käärida ja viimases kuues kohtumises hästi esineda, sest oleme AC Milan ja mängus on meie väärikus,» vahendab Reuters Inzaghi sõnu. «Sellise suhtumisega, nagu me täna väljakul näitasime, oleksime kaotanud ükskõik millisele meeskonnale!»

Fännid on aga Milani allakäigus süüdistanud eeskätt klubi omanikku Silvio Berlusconit ja ülejäänud juhtkonda, kellel puuduvat klubi vedamisel selge nägemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles