Williamsi vormel-1 tiim tõi mullu 60 miljonit eurot kahjumit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas Williamsi roolis.
Valtteri Bottas Williamsi roolis. Foto: SCANPIX

Williamsi vormel-1 võistkonna poolt avalikustatud mulluse finantsaasta tulemused näitavad hästi, kui keeruline on tänapäeval vormel-1 sarjas eravõistkondadel hakkama saada.

Williamsi tiimi kahjum oli mullu ligi 60 miljonit eurot ning terve Williamsi kontsern jäi miinusesse 48 miljoni euroga. Tulemuste poolest oli Williamsi jaoks mullune aasta aga üle pika aja parim, sest tootjate arvestuses lõpetati kolmanda kohaga. Tänu sellele teeniti tänavuseks hooajaks märksa rohkem auhinnarahasid ning sõlmiti väärtuslikke sponsorlepinguid.

Williamsi grupi tegevjuhi Mike O’Driscolli sõnul võeti pärast 2013. aastal üheksandal kohal lõpetamist vastu otsus teha suuri investeeringuid ning õnneks on need ennast ka ära tasunud. «2013. aasta keskel leidsime, et vormel-1 tiim vajab värskendust, lisaks peame looma tugeva ja tulutoova insenertehnilise äriharu,» sõnas Driscoll väljaandele Autosport.

Ka tänavu on Williams suutnud püsida Mercedese ja Ferrari kannul kolmandal kohal ning ehkki poodiumile pole veel jõutud, on Felipe Massa ja Valtteri Bottas sõitjate arvestuses kindlalt viiendal-kuuendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles