Üks eesmärk ja nurgameeste puudus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondis koos peatreener Gheorghe Cretuga.
Võrkpallikoondis koos peatreener Gheorghe Cretuga. Foto: Liis Treimann.

Maikuu viimasel päeval saab selgeks, kas Eesti võrkpallikoondis pääseb kolmandat korda ajaloos Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. Selleks tuleb valikmängude otsustavas ringis jagu saada Rootsist. Esimene kohtumine peetakse 24. mail Tondiraba jäähallis ja kordusmäng 31. mail Rootsis Halmstadis. Eile kogunenud rahvusmeeskond peab enne otsustavaid mänge viis kontrollkohtumist: kolmel korral võetakse mõõtu Hollandilt ja kahel korral Šveitsilt. Peatreener Gheorghe Cretu sõnul on koondisel vaid üks eesmärk – edasipääs. «Jah, see on nii, nendes kohtumistes käib mäng elu ja surma peale,» kinnitas Cretu.

Rootsi kohta ütles juhendaja, et nende mängijate  tegemisi on ta ka hooaja jooksul jälginud. Rootslaste koondis on nii-öelda ühe mehe meeskond, liider Marcus Nilssoni roll on väga suur. «Teised teevad tema heaks tööd ja tema on A ja O. Samas kui Rootsi suutis Valgevene ja Türgi vastu edasi pääseda, näitab see nende taset, alahinnata pole siin midagi,» ütles Cretu. Kapten Kert Toobal kinnitab sama: «Pole vahet, kuidas, eesmärk on edasi pääseda, see on kõikidel meestel selge.»

Koondise kandidaatide nimekirjas on 15 mängijat, võrreldes eelmise aastaga on uute nägudena laagris lõppenud hooajal Soomes mänginud diagonaalründaja Mart Tiisaar, TTÜ sidemängija Kusti Nõlvak ning libero Madis Pärtel ja Pärnu tempomees Timo Tammemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles