Häkkineni hinnang: raske öelda, kas Ferrari peaks Räikköneniga jätkama

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen Bahreinis.
Kimi Räikkönen Bahreinis. Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 sõitja Mika Häkkinen kommenteeris praegu F1 sarjas sõitvate kaasmaalaste esitusi ning leidis, et Kimi Räikköneni jätkamine Ferraris võib tulla tiimile nii kahjuks kui kasuks, samas kui Williamsi rooli keerav Valtteri Bottas pälvis Häkkinenilt vaid kiidusõnu.

Räikkönen kerkis viimati sõidetud Bahreini etapil poodiumi teisele astmele, kui kihutas üks ring enne lõppu mööda Mercedese mehest Nico Rosbergist ning oleks võidusõitu jätkumise korral võinud mööduda ka esikohal kihutanud Lewis Hamiltonist. Räikköneni hea esitus pole aga pannud Ferrari juhte kiirustama soomlase lepingu pikendamisega ja nii on endiselt lahtine, mis Räikkönenist käesoleva hooaja lõpu järel saab.

Kahekordne vormel-1 sarja maailmameister Mika häkkinen kommenteeris Ferrari taktikat ja leidis, et hetkel pole veel selge, kas tema kaasmaalase jätkamine kuulsa Itaalia autotootja meeskonnas tuleks Ferrarile kasuks või mitte. «Praegusel hetkel on raske öelda, kas see oleks Ferrari jaoks õige või vale otsus,» teatas Häkkinen. «Me teame juba, et Kimi on kiire ja andekas sõitja. Temasugune kogenud sõitja peaks regulaarselt pakkuma samasuguseid esitusi nagu Bahreinis,» andis Häkkinen mõista, et meeskond võib kahelda Räikköneni stabiilsuses.

Oma teise kaasmaalase, Valtteri Bottase kohta jagus Häkkinenil aga ainult kiidusõnu. «Oli suurepärane näha, kuidas Valtteri oma sõidustiiliga võitis suure surve all olles võitluse (Sebastian) Vetteli vastu,» rääkis Häkkinen Bahreini etapist, kus Williamsi rooli keerav Bottas sai teise Ferrari sõitja ees neljanda koha. «Just selliseid tugevaid närve on vaja neil, kes võitlevad maailmameistritiili eest,» lisas Häkkinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles