Portugalis kolmanda koha saanud Meier: üle poole sõidust tundsin end kui keedukatel

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaris Meier.
Maaris Meier. Foto: Erakogu

Eesti rattur Maaris Meier saavutas Portugali karikasarja teisel etapil kolmanda koha. Võidu teenis Lucia Crespo.

«Taaskord poodiumil! Seekord aga võitlus iseendaga rajal, nimelt kui teisipäev, kolmapäev tundsin end superhästi trennis ja ootasin juba nädalavahetust, siis neljapäeval sain endale kurguvalu, mis reedel oli väga paha ja köhahood ei laskunud olla. Kuna ei tekkinud palavikku, siis otsustasin, et lähen võistlema ja üritan, eelkõige kokkuvõttele aasta lõpus mõeldes, nii palju punkte koguda, kui suudan,» selgitas Meier oma blogis, et läks rajale raskes seisus.

«Laupäeval rada sõites võtsin rohkem rahulikult kui tavaliselt, et keha mitte liialt koormata. Rada ise mulle ei meeldinud ja see arvamus ei oleks ka teine, kui oleksin end hästi tundnud. Selline xco rada, et mine minevikus tagasi, ainuke, mis raja raskeks tegi olid ülijärsud tõusud, nendestki tegi vihm paar mitte sõidetavaks. Samuti ei midagi nauditavat, ei mingeid toredaid singleid; jah, rada oli enamusjaolt kitsas, kuid see pigem piiras, ja samuti ei meeldinud väga see pinnas, mis oli selline kiviklibune, et laupäevasel sõidul oli näha, et kui vihma sajab, siis väga mudasemaks, mis mulle meeldib, ei lähegi, lihtsalt libedam on. Oodata oli vihma, kuid pühapäeval tuli meie sõiduks hoopis päike välja,» selgitas Meier.

«Pühapäeval proovisin end positiivselt meelestada kõigele vaatamata. Julge pealehakkamine on ju pool võitu. Stardist minema ja kummalisel kombel suutsin esimesele laskumisele peale järsku starditõusu esimesena minna, sealt veel pea kogu ring liidrikohal, kuid alati teised kuklas hingamas. Kui teistel radadel ei ole väga hullu, et erinevad kategooriad koos sõidavad, nimelt juunior mehed stardivad peale naisi 2 minutit, siis siin oli, kuna tõusud päris kitsad ja ülijärsud, kus poole jõust läheb tasakaalu säilitamisele, siis nii mõnelgi korral läks aega kaduma, kuna proovisin ise anda teed või pressiti kõrvale ja mõlemad jäime jalameheks ja sellega ka ajakadu.

Luciaga jäi meil Joanaga esimene vahe sisse just ühe juuniori vahele hüppamisega ja ega mul värskust ei olnud ka kuhugi järgi minna. Pigem ma võitlesin enesetundega kui piimhappega jalas. Mingil hetkel hakkasid kõrvad kumisema ja üle poole sõidust tundsin end nagu keedukatel, kuigi ilm ei olnud üldse nii kuum, et see ilmast oleks tulnud. Mingil hetkel tundsin, et oleks nagu igavik juba pingutanud ja vaatasin kella, siis oli alles tund läinud stardist, kui jõudsin finišisse ja seda isegi kolmanda poodiumikohaga! Nüüd ravin end edasi ja varsti olen jälle tiptop korras,» lisas Meier.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles