1182 naiskond võitles TLÜ-lt tiitli tagasi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KORVPALL. Naiste korvpallis krooniti Eesti meistriks Tallinn 1182 naiskond, kes alistas finaalseeria neljandas kohtumises tiitlikaitsja TLÜ 78:57 ning võtis seeria 3:1.

1182 juhendaja Howard Frier sai seega juba oma debüüthooajal peatreenerina kuldmedali kaela. «Väga magus kuld! Mängisime agressiivselt ja kiirelt, see oli meie mäng,» sõnas Frier viimaseks jäänud kohtumise kohta.

Võitjate 20-aastane mängujuht Birgit Piibur vedas naiskonda kenasti läbi seeria, viimases kohtumises jäi tema arvele 20 punkti, üheksa lauapalli ja kolm söötu. «Ei oleks uskunud, et 3:1 tuleb seeria. Täna panime lihtsalt täiega, kaotada polnud midagi,» sõnas Piibur.

Piibur suutis seerias üle mängida vastaste ameeriklannast mängujuhi Rachel Jonesi. Ka Frier tunnustas oma mängujuhti. «Esimeses kohtumises oli Jonesi vastu ikka raske, aga kokkuvõttes sai Birgit väga hästi hakkama ja näitas, mis tasemel ta on – ta on võitleja.»

Piiburiga sama palju punkte viskas sarnaselt eelmise hooajaga (siis veel TLÜ ridades – M. G.) finaalide MVPks valitud Pirgit Püü. TLÜ poolel kogusid Kerttu Jallai ja Oksana Miil kumbki 14 punkti. TLÜ kolm leegionäri – Jones ning lätlannad Guna Lagzdina ja Laura Audere – tabasid kolme peale 27 viskest vaid neli.

Poole hooaja pealt TLÜ juhendamise üle võtnud Janne Rits pikka juttu ei teinud. «Seeria teine (lisaajale läinud – M. G.) mäng murdis meie naiskonna,» viitas ta eelmisele kodusaalis peetud kohtumisele, mille 1182 võitis lisaajal. «Ju meie hetkeks jäi ühisliiga pronks,» leidis ta ka positiivset. «Au ja kiitus vastastele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles