UEFA määras Feyenoordile kummalise karistuse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Feyenoordi ja Roma kohtumine.
Feyenoordi ja Roma kohtumine. Foto: SCANPIX

Hollandi jalgpalliklubi Feyenoord peab oma järgmise euromängu mängima ilma kodupubliku toetuseta, sest UEFA määras neile rassismi eest ühe mängu suletud uste taga. 

Väidetav rassism leidis aset 26. veebruari Euroopa liiga 1/16-finaalmängus Romaga, kui Feyenoordi fännid tribüünil huligaanitsema asusid - lisaks välgumihklitele ja muudele väikestele esemetele lendas väljaku kõrvale ka üks suur täispuhutav banaan, vahendas Soccernet.ee.

Sealjuures ei lennanud banaan tribüüni ette murule sugugi rassistlikel motiividel - täispuhutud banaanidega lehvitamine on Feyenoordi fännide vana traditsioon, mille juured ulatuvad kaheksakümnendatesse ning on seotud sellise mängijaga nagu Imre «Banana» Varadi.

Nüüd ongi Hollandi klubi fännid marus - poolehoidjate foorumites leitakse, et karistust oleksid küll väärinud fännide käitumine, kuid mitte rassism, mille UEFA põhjenduseks tõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles