Hokikoondise treener: mängijate motivatsioon oli kõrge ja sisekliima hea

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokikoondise kontrollkohtumine Kiekko-Vantaa meeskonnaga
Eesti jäähokikoondise kontrollkohtumine Kiekko-Vantaa meeskonnaga Foto: Albert Truuväärt

Eesti jäähokikoondis jäi MMi 1. divisjoni B-gruppi püsima ning abirtreeneri Märt Eerme sõnul tõi edu meeskonna suurepärane sisekliima.

«Selle väga olulise võidu MMi viimases mängus Hollandi üle tõi meile vigadeta mäng, kõik mehed täitsid targalt varem kokku lepitud rolle,» ütles meeskonna abitreener Märt Eerme nädalapäevad pärast edukat Eindhoveni turniiri, kui kõik on rahulikult läbi seeditud.

«Mängijate motivatsioon oli kõrgel ja tiimi sisekliima hea. Ainsa värava, mis Holland meile lõi, muutis ju suunda  meie mängijast,» sõnas Eerme hokiliidu kodulehele. «Teised head esitused sel turniiril olid kindlasti meie mängijate heade oskuste taga. Olime kõigis mängudes sees kuni viimase perioodini, küllap siis sai määravaks see, et mängisime ikkagi professionaalide vastu, kes suutsid seda tempot hoida 60 minutit. Lisaks oli kahes esimeses mängus palju ebaõnne ning kohtunike vääraid otsuseid, mida isegi IIHF tunnistas peale mänge ning vabandust palus.»

Eerme sõnul andsid treenerid mängijatele piisavalt puhkust, üritades  võimalikult palju energiat säästa. «Samuti oli oluline roll enne mängu videote järgi vastaste mängu analüüsimine ja oma mängujoonise lihvimine. Olid veel mõned pisikesed asjad, aga need jäägu treenerite teada.»

Abitreeneri kinnitusel oli ülisuur abi taustajõududest, võimaldati erinevaid koosviibimisi, kus saadi pisut rutiinist ja jäähallist välja. «Lõpuks on asja juhtimas inimesed, kes teavad sellistest asjadest ning saavad selle rollist ja tähtsusest aru. Püüti teha kõik nii, et mängijate ülesandeks oleks ainult jää peal endast parim anda ning kõik muu oleks neil olemas ja korras. Küllap see positiivsus kandus üle ka mängijatele ning nende motivatsioon ja tuju püsis kõrgel terve turniiri vältel,» ütles Eerme.

Samuti tuleks ära märkida vanemate ja kogenumate mängijate liidrirolli. «Makrov, Lahesalu, Auksi, Titarenko, Rooba, Andrejev  ja mõned teised hoidsid pidevalt taset kõrgel ja innustasid ka teisi oma käitumise ja eeskujuga,» rääkis Eerme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles