Pohlak: kohati tundub, et muude spordialade ja jalgpalli vahelisse võitlusesse on kaasatud ka kaitsevägi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsevägi.
Kaitsevägi. Foto: Kaitsejõudude peastaap

Tänavuse aasta 5. jaanuaril alustasid Kuperjanovi jalaväepataljonis oma ajateenistust Eesti noortekoondislased Martin Kase ja Johannes Kukebal ning detsembris A-koondises debüteerinud Brent Lepistu. Hetkeseisu kohaselt peavad mehed ajateenistuses viibima 11 kuud, kuna spordirühma neid ei võetud.

Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak kinnitas intervjuus Soccernet.ee-le, et eesmärk on mehed võimalikult kiiresti kaitseväest tagasi tuua. «Viimati käisid jalgpalli liidus sõjaväeteema eest vastutav peadirektor Tõnu Sirel ja FC Flora peatreener Norbert Hurt Võrus kaks nädalat tagasi. Konkreetse asja seis on keeruline ja me pole seda seni suutnud lahendada, kokkulepped, milleni oleme jõudnud, pole pidanud, aga asjaga liituvad ka detailid, mis on muutnud olukorra emotsionaalseks ja seda konkreetsete jalgpallurite kahjuks. Ütlen ka, et me ei ole visanud püssi põõsasse - üksikasju ei ole siinkohal võimalik ega mõistlik selgitada,» arutles Pohlak.

«Kogu see armeeteenistuse temaatika on muutunud järjest keerulisemaks, hiljuti teatati, et jalgpallile on eraldatud spordiroodu 4 kohta aastas, mida on armetult vähe - igas aastakäigu poiste hulgas on ju üle kahekümne oma vanuse koondislase. Kohati tundub, et muude spordialade ja jalgpalli vahelisse võitlusesse on kaasatud ka kaitsevägi. Samas ütlen ka siinkohal lihtsalt, et tegeleme asjaga edasi ka suures plaanis - meil ei ole kombeks pead liiva alla peita või leppida olukorraga, kui see on ebanormaalne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles