Karpak ja Rammo hoiavad purjetamise maailma edetablis kõrgeid kohti

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Pedro Martinez

Rahvusvahelise Purjetamisliidu ISAF poolt koostatavas purjetamise maailma edetabelis mahuvad Eesti purjetajatest kolmekümne parima sekka hetkel Deniss Karpak Finnil, Karl-Martin Rammo Laseril ning Marjaliisa Umb ja Elise Umb 470 klassis.

Deniss Karpak (KST) on Finn klassi värskes edetabelis 14. positsioonil ning Lauri Väinsalu (ROPK/TREV2) 32. kohal. Esisaja sisse mahub ka 89. kohal paiknev Harles Liiv. Juhib britt Edward Wright.

Laser Standardil on Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) tõusnud paremusjärjestuses koha võrra ning omab nüüd 16. positsiooni. Kaarel Kruusmägi (SMS) püsib 100. kohal. Esimene on Austraalia purjetaja Tom Burton.

Marjaliisa Umb ja Elise Umb (Maru) on naiste 470 klassis teinud ebetabeli eelmise väljalaskega võrreldes tubli tõusu ning paiknevad nüüd 25. kohal. Juhib endiselt Uus-Meremaa paatkond Jo Aleh ja Polly Powrie.

Naiste RS:X purjelauaklassis on Ingrid Puusta (NYCS) asetunud 31. reale. Esikohale on tõusnud Bryony Shaw Suurbritanniast.

Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK) on 49erFX klassis hetkel 50. kohal. Juhtpositsioonil püsivad brasiillannad Martine Soffiatti Grael ja Kahena Kunze.

Laser Radial klassis on Anna Pohlak (TJK) 65. positsioonil. Edetabeli tippu on tõusnud Alison Young Suubritanniast.

Lohesurfi klassis Formula Kite on eestlastest Ranno Rumm (KTE) 74. positsioonil, esikohal aga itaallane Riccardo Andrea Leccese.

49er klassis hoiavad Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (NYCS) oma käes 92. kohta. Liidriteks on austraallased David Gilmour ja Rhys Mara.

ISAF maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase 12 kuu jooksul saavutatud parimate võistlustulemuste põhjal. Regatil kogutud punktisumma sõltub kolmest tegurist: võistluse reiting, võistlejate arv regatil ning sportlase tulemus võistlusel. Punkte on võimalik saada ISAF Grade’i omavatel regattidel võisteldes. Edetabeli esinumber on kõrgeima punktide arvuga sportlane kuue regati lõikes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles