Barcelona ründetrio teeb vägevat hooaega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar (esiplaanil), Lionel Messi (keskel) ja Luis Suarez
Neymar (esiplaanil), Lionel Messi (keskel) ja Luis Suarez Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpalliklubi kuulus ründetrio ehk MSN (Lionel Messi, Luis Suarez ja Neymar) on kõigest kolme värava kaugusel, et saada sellel hooajal kamba peale kokku sada tabamust.

Hetkel on Messi löönud 47 (48st mängust), Neymar 31 (42) ja Suarez 19 (36) väravat. Siinkohal tasub meenutada, et viimane pidi hooaja alguses kaks kuud Barcelona mänge kõrval vaatama, kuna kandis karistust, mille teenis jalgpalli MMil vastase hammustamise eest.

Praegune ründekolmik läheb peagi mööda hooajal 2008/2009 säranud triost, kuhu kuulusid lisaks Messile ka Thierry Henry ja Samuel Eto’o. Need mehed said toona kamba peale kirja 99 tabamust.

Foto: Daniel Tejedor/AP

Tõele au andes on viimaste aastate edukaim kolmik olnud hoopis hooajal 2011/2012 tegutsenud Messi, Alexis Sanchez ja Cesc Fabregas. Nemad said kamba peale kirja 103 väravat, kuid tegemist ei olnud kindlalt algkoosseisu kuuluva ründetrioga. Lisaks tehti rekordi Messi imelise hooaja tõttu – mehe arvele jäi koguni 73 väravat.

Praegune MSNi hüüdnime kandev kolmik purustab ilmselt aga kõik rekordid. «Messi, Suarez ja Neymar teevad head tööd, nad on teinud seda terve hooaja jooksul,» kiitis Barcelona peatreener Luis Enrique. «Nad löövad väravaid, annavad resultatiivseid sööte ning töötavad kaitses. Olen nende üle väga õnnelik.»

Messi, Henry ja Eto’o jõudsid 99 väravani, kui kamba peale oli mängitud 145 mängu. MSN on löönud 97 tabamust ning kolmikul on seni kirjas vaid 126 kohtumist. Seega ületatakse suure tõenäosusega sellel hooajal kõik eelmised tippmargid.

Madridi Reali BBC nime kandev Karim Benzema, Gareth Bale’i ja Cristiano Ronaldo trio on tänavu löönud 89 väravat.

Foto: GERARD JULIEN/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles