Dortmundi Borussia lõpetas penaltiseerias Bayerni kuldse kolmiku unistuse

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia tähistamas penaltiseerias saadud võitu Münccheni Bayerni üle.
Dortmundi Borussia tähistamas penaltiseerias saadud võitu Münccheni Bayerni üle. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli karikasarjas jõudis esimesena finaali Dortmundi Borussia, kes alistas kodusel Allianz Arenal mänginud Müncheni Bayerni penaltiseeria järel.

Nii normaal- kui lisaaeg lõpes 1:1. 30. minutil viis Robert Lewandowski Bayerni 1:0 juhtima, kuid 75. minutil suutis Pierre-Emerick Aubameyang viigistada.

Penaltiseerias elas Bayern üle tõsiselt külma duši, sest sihile ei jõudnud ükski nende pallur. Väravavõrk jäi sahistamata nii kaptenil Philipp Lahmil, Xabi Alonsol, Mario Götzel kui ka puurivahil Manuel Neueril. Sealjuures suutis Borussia väravas seisnud Mitchell Langerak endise klubikaaslase Götze löögi tõrjuda. Borussia mängijatest olid penaltitel täpsed Ilkay Gündogan ja Sebastian Kehl.

Seega pole Bayernil võimalik korrata hooaja 2012/13 saavutust, mil tehti Euroopa jalgpallis üsna haruldane kuldne kolmik, kui võideti nii Meistrite liiga, kodune Bundesliga kui karikasari. Bundesliga tiitel on sel hooajal juba kindlustatud ja Meistrite liigas kohtutakse poolfinaalis FC Barcelonaga.

Borussia kohtub Saksamaa karikasarja finaalis kas Bielefeldi Arminia või Wolfsburgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles