Avo Keel: rutiini pole, iga võit tähendab uut väljakutset

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muretu mees: Avo Keel ei mäleta, et oleks kunagi treenerina millegi pärast stressanud. Arvestades rohkeid tiitlivõite, pole selleks ilmselt ka suurt põhjust.
Muretu mees: Avo Keel ei mäleta, et oleks kunagi treenerina millegi pärast stressanud. Arvestades rohkeid tiitlivõite, pole selleks ilmselt ka suurt põhjust. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Võrkpallitreener, kes on võitnud kodus kõik, mis võimalik, käinud pallimängu kõrvalt tööl saekaatris ja Soome politseis, kuid nooruserumaluse tõttu näinud maailma ka läbi trellitatud akende. Vägeva elukogemusega mees on tõestanud, et teab täpselt, mida tipus püsimiseks vaja.  

Avo Keele (52) iseloomustamiseks kasutatakse tihti väljendit «medalimasin». Võrkpallis 15 korda – kaheksa mängijana ja seitse treenerina – Eesti meistriks kroonitud mehe kohta ei kõla see ülepingutatult. Kui klubi soovib võita, tuleb kutsuda just see, karmist elukoolist läbi käinud treener. Näiteks tänavu kulus tal vaid üks hooaeg, et tuua pärast 11 aastat kestnud vaheaega meistritiitel tagasi suvepealinna Pärnusse. Keel ja võitmine lihtsalt kuuluvad kokku. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles