Jüri Vips tegi KF-klassi Supermasters sarjas karjääri parima sõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Erakogu

Eesti kardisõitja Jüri Vips sai nädalavahetusel Itaalias, Napoli lähedal Sarno kardirajal toimunud CIK-FIA Supermasters sarja viimasel etapil KF-klassis viienda koha.

Sel aastal KF-klassis esimest hooaega sõitev 14-aastane Vips oli eelsõitude järel Sarnos 11. koha. Eelfinaalis näitas ta head kiirust, kuid erinevate intsidentide tõttu pidi leppima 10. kohaga.

Finaalis Vipsi sõit õnnestus ja ta sai viienda koha. Sarjas sõidab noor eestlane endast kümme aastat vanemate elukutseliste sõitjatega. Lisaks jäi finaalis Vipsi selja taha valitsev maailmameister Tom Joyner. Etapi võitis 24-aastane CRG elukutseline sõitja Felice Tiene.

„Siin on nii head sõitjad. Mõned ei tee üldse vigu, hea et sain neil järgi sõita,” ütles Vips ja lisas, et nüüdsest võtavad vanad sõitjad ka teda tõsiselt.

Viiest etapist koosnenud sarjas sai Vips kokkuvõttes 53 sõitja hulgas 12. koha. Kaks aastat tagasi tuli samas klassis Euroopa meistriks Max Verstappen, kellest sai tänavu noorim piloot vormel-1 sarjas.

Eelmisel hooajal võitis Vips Rotaxi maailmakarika finaalis Junior klassis, kuid viimatist saavutust peab ta veelgi paremaks. “Hindan seda tulemust kõrgemalt kui MK-finaali oma,” lisas Vips.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles