Aerutajate neljasüst teeb EM-il sel nädalal avastardi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljasüst.
Eesti neljasüst. Foto: Eesti Aerutamisföderatsioon

Sel nädalal toimuvad Tšehhis, Racices aerutamise Euroopa meistrivõistlused, kus Eestil on välja panna esinduslik koosseis. Avastardi teeb eestlaste neljasüst, lisaks pakutakse konkurentsi ühe- ja kahesüstadel.

Eesti aerutamiskoondise tuumik avas hooaja Tartus 500 ja 1000 meetri distantside treeningsõitudega, et saada ülevaade meeste vormist enne EM-i.
 
500m kahesüstal näitasid head kiirust Kaspar Sula-Kaarel Alupere, nende võiduaeg 1.35,2 on selge märk, et mulluse maailmameistrivõistluste üheksas paar on vormi kogumas.
 
Poole pikemal distantsil saadi hea võrdlus Tarmo Tootsi-Kristjan Orasega. Oodatult jäid peale Alupere-Sula, kelle võiduaeg 3.10, 0 oli kõrgest klassist, rivaale edestati sealjuures kolme sekundiga.
 
Teisel päeval muudeti paatkondade koosseise. Nüüd olid Sula-Tootsi kahe sekundiga üle Alupere-Orasest, võiduaeg 3.13,0.
 
EM-il oodatakse seega huviga Eesti neljasüsta esimest võistlust, vahetult enne starti saadakse kätte uhiuus paat, millega kohanemisaeg jääb küll lühikeseks, aga motiveerib mehi andmaks oma parim.
 
Neljasüst koosseisus Kaspar Sula, Kaarel Alupere, Kristjan Oras ja Tarmo Tootsi sõidavad 1000 meetri distantsi, kahesüstal sõidavad Alupere-Sula 500m. Lisaks stardivad ühesüstadel Sula (200m) ja Tootsi (1000m).
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles