Väikestele vormelitiimidele terendab lootuskiir

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotuse esisõitja Romain Grosjean
Lotuse esisõitja Romain Grosjean Foto: SCANPIX

Lotuse vormelimeeskonna juht Federico Gastaldi usub, et tulevikus on võimalik korraldada ühtlane ja põnev vormel-1 võidusõidusari, kuid selleks on eelkõige vaja sarja vedaja Bernie Ecclestone’i sobivat otsust.

Gastaldi rääkis portaalile motorsport.com, et hetkel pole väikestel meeskondadel midagi muud teha, kui oodata, mida Ecclestone koos suurte tiimidega otsustab. «Väikesed ja keskmised meeskonnad peavad lihtsalt tegema nii nagu teised tahavad. Ma ei proovi siinkohal diplomaatiliselt korrektset vastust anda – see on tõde,» ütles ta.

Ecclestone on maininud ühe variandina üleminekut odavamatele mootoritele, mis tekitaks võrdsema ja ühltasema sarja. «Kui Bernie otsustab, et see on reaalne, siis nii ka on.»

Gastaldi sõnul on olukorra tõsidus jõundud kõigi asjaosalisteni ning lahendus tuleb välja töötada nii kiiresti kui võimalik. «Oleks ideaalne, kui kõigil oleks sama mootor, kuid peame olema valmis ka muudeks variantideks. Peame aru saama, mis reeglitega suured meeskonnad mängida tahavad. Hetkel on kõik nõustunud, et mingi lahenduse peame sellele probleemile leidma. Peame liikuma võimalikult ühtlase ja põneva sarja suunas. Mootor on praegu kõige olulisem aspekt, kuna maksab kõige rohkem.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles