Dortmund teatas tähtmängija lahkumisest

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilkay Gündogan (paremal)
Ilkay Gündogan (paremal) Foto: SCANPIX

Dortmundi Borussia jalgpalliklubi teatas täna, et ei pikenda lepingut 24-aastase Saksamaa koondise poolkaitsja Ilkay Gündoganiga. Mehe praegune leping kestab küll 2016. aasta juunini, kuid tänase teate järel võib pea kindlalt öelda, et mängija müüakse maha juba sellel suvel.

Kui Gündogan jätkaks Dortmundis ka järgmisel hooajal, siis saaks ta lepingu lõppedes klubist lahkuda ilma üleminekutasuta. Just sellise stsenaariumiga jäi Borussia ilma Robert Lewandowskist, kes täiesti tasuta Müncheni Bayernisse siirdus.

Ka Gündogani üks võimalik kosiline on Bayern. Enim on aga läbi käinud Inglismaa suurklubi Manchester Unitedi nimi. Poolkaitsja eest peaks mehe uus koduklubi Dortmundile maksma umbes 30 miljonit eurot.

Borussia soetas Gündogani 2011. aastal kõigest nelja miljoni euro eest. Kiiresti kerkis ta uues klubis põhitegijate hulka ning esimesel kahel hooajal mängis ta kokku 81 mängus. Seejärel oli Gündogan pikalt vigastatud, kuid viimasel ajal on ta jälle vormi kogunud ning taas suurklubide huviorbiiti tõusnud.

Gündogan tuli Dortmundi ridades Saksamaa meistriks ja karikavõitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles