Uue filosoofiaga McLaren loodab peagi tuhast tõusta

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso (vasakul) ja Jenson Button
Fernando Alonso (vasakul) ja Jenson Button Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskond läbis hooaja eel suure uuenduskuuri ning autod kihutavad nüüd Honda mootorite toel. Aasta algus on legendaarse tiimi jaoks olnud aga ülimalt raske ning endised maailmameistrid Jenson Button ja Fernando Alonso pole seni teeninud veel ühtegi punkti.

Meeskonna juht Eric Boullier kinnitas, et vaikselt hakkavad asjad paika loksuma ning McLarenid tõusevad taas tippkonkurentsi. «Meeskonnas toimus tohutu muutus, mis hõlmas kogu töökultuuri ja filosoofiat,» selgitas ta. «Oleme muutnud on oma suhtumist ning kasutame sõna «käskima» asemel sõna «paluma». Oleme inimesed pannud oma arvamusi ja ideid jagama. Lisaks on nüüd igal tasemel oma kindel juht.»

Boullier rääkis, et sellise suhtumise korral tunnevad kõik meeskonnaga seotud inimesed suuremat kohustust, et igal ajahetkel endast maksimum anda. «Toon näite. Möödunud aastal ei töötanud 50 protsenti meie välja mõledud uuendustest, sellel hooajal on sama näitaja 5 ja 10 protsendi vahel.»

McLareni piloot Fernando Alonso lubas pärast Bahreini etappi, et kodusel Hispaania GP-l on tema meeskond tagasi tippkonkurentsis. Tiimijuhtide viimase aja väljaütlemised annavad samuti lootust, et asjad on parenemas. Barcelona ringrajal sõidetav etapp on kavas järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles