Väljakul kokku kukkunud Belgia tippjalgpallur suri haiglas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregory Mertens (vasakul)
Gregory Mertens (vasakul) Foto: SCANPIX

24-aastane Belgia jalgpallur Gregory Mertens kukkus esmaspäeval mängu ajal kokku ning suri täna haiglas.

Mertens sai südamerabanduse oma koduklubi Lokereni U21 meeskonna (reservide meeskond, kus võivad mängida ka vanemad kui 21-aastased mängijad - toim) mängus Genki vastu. Vahejuhtum leidis aset mängu 25. minutil. Meeskonna arstid jooksid kiiresti väljakule ning peagi saabus ka kiirabi, kes Mertensi haiglasse toimetas. Kohtumine jäi pooleli ning fännidel paluti väljaku äärest lahkuda. Jalgpallur viidi kiiresti kuntlikusse koomasse, kuid arstidel ei õnnestunud tema elu päästa.

Lokereni meeskonna esindaja Herman van de Putte sõnul läks Mertensi seisund pidevalt kehvemaks ning arstide ja lähedaste kokkuleppel otsustati meest elus hoidnud masinad välja lülitada. «Täna juhtus midagi, mida mitte keegi poleks osanud ette näha. Liiga vara oleme sunnitud jätma hüvasti Gregory Mertensiga,» seisab klubi avalduses. «Oleme jalgpalliklubi. Kõik siin elavad ja hingavad jalgpalli nimel. Vahel juhtub aga asju, mis panevad meid mõistma, et jalgpall on kõigest mäng. Täna on selline päev.»

Mertens esindas seitsmel korral Belgia U21 koondist, kuid täiskasvanute hulgas jäigi debüüt tegemata. Teist hooaega Lokereni meeskonnas mänginud mehel oli käsil korralik hooaeg – ta tegi Belgia kõrgliigas kaasa 15 mängus, millest 11 alustas algkoosseisus. Lisaks lõi Mertens tänavu kaasa kolmes Euroopa liiga mängus.

Gregory Mertens (vasakul)
Gregory Mertens (vasakul) Foto: LAURIE DIEFFEMBACQ/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles