NFLi drafti avaring näitas: Bengals plaanib Hundile võimaluse anda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika jalgpalliliigas NFL toimus läinud ööl drafti ehk noormängiajte valiku esimene ring, mille tulemustest võib mõista, et Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals annab eestlasele eelootaval hooajal läbilöögivõimaluse.

Bengals valis avaringis ründeliini mängija Cedric Ogbuehi. Telekanali FOX Sports hinnangul panustab peatreener Marvin Lewis kaitseliinis eeloleval hooajal sellele, et viimaste aastate draftides (täpsemalt 2012. ja 2013. aastal) hangitud Hunt, Brandon Thompson ja Devon Still hakkaksid lõpuks näitama, mille tõttu neid valiti. Kolmest nimetatust on kõige rohkem ja kõige paremini mänginud Thompson, samas kui Hunt pidi mullu hüppeliigese vigastuse tõttu neli mängu vahele jätma.

FOX Sportsi hinnangul pärssis vigastus eestlase tegutsemist ka ülejäänud mängudes. Bengals tõi küll vabaagendina meeskonda tagasi samal positsioonil mängiva Michael Johnsoni, kes veetis mulluse hooaja Tampa Bay ridades, kuid FOXi hinnangul on eesootav hooaeg Hundi võimalus end tõestada.

Lisaks märgib FOX samas kontekstis ära ründemängija Tyler Eiferti, kes oli 2013. aasta draftis Bengalsi esimene valik, kuid sai mullu küünarliigese nihestuse tõttu kaasa teha vaid kaheksas mängus, ning kaitsja Shaun Williamsi. Bengalsil on tänavuses 99-mehelises draftis kokku neli valikut, ent FOXi hinnangul ei tooda tänavu võistkonda ühtegi meest, kes võiks kohe ja püsivalt põhikoosseisu pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles