Hullumeelsed hinnad: isegi miljonärid ei saa sajandi poksimatšile piletit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather Jr'i ja Manny Pacquiao matš purustab ühe rekordi teise järel.
Floyd Mayweather Jr'i ja Manny Pacquiao matš purustab ühe rekordi teise järel. Foto: SCANPIX

Laupäeva ööl vastu pühapäeva toimuv Floyd Mayweather jr-i ja Manny Pacquiao vahelise, «sajandi poksimatšiks» ristitud kohtumise piletihinnad on jõudnud absurdsele tasemele.

Nii saab näiteks 797 dollari eest osta pileti... matšieelsele kaalumisele. Eurospordi teatel annab see õnnelikule piletiomanikule koha reas W ehk piltlikult öeldes kaalumissaali lae all. Ametlikult maksavad piletid kaalumisele küll vaid 10 dollarit, ent see hind on piletite edasimüügiportaalides ammu mitmekümnekordselt ületatud. Olgu lisaks märgitud, et tavaliselt pääseb kaalumistele tasuta.

Veel hullem on lugu aga matši enda piletitega, sest prestiižika koha eest ringi ääres küsib portaal StubHub.com astronoomilised 351 000 dollarit (ja 25 senti). Saab siiski ka odavamalt — konkureeriv müügiportaal RazorGator.com pakub müügiks nelja ringi ääres asuvat piletit ja seda kõigest 294 552 dollari eest pileti kohta. Yahoo Sportsi ekspert Dan Wetzel märkis seepeale, et sama raha eest saaks Las Vegases osta nelja magamistoaga eramaja.

StubHubi kinnitusel on neilt ostetud piletite hind keskmiselt 6268 dollarit, rohkem kui ühelgi teisel varasemal üritusel, kuhu nad pileteid on vahendanud. Eeldatavasti koguneb matši pealt piletitulu 72 miljoni dollari jagu. Seni kuulus poksimatši piletitulu rekord Mayweather jr-i ja Canelo Alvarezi kohtumisele, mille eest koguti 2013. aastal 27 miljonit eurot.

Wetzeli väitel ei aita pileti hankimisel enam tingimata ka paks rahakott. Nii näiteks ajas tema kinnitusel nädala alguses matši promootorite kaudu meeleheitlikult pileteid taga Vegase miljardäri Kirk Kevorkiani tütar. Kevorkian on seejuures MGM Mirage'i endine osanik ja võib öelda, et piltlikult öeldes ehitas ta hotelli, kus kohtumine toimub.

Ka MGM Mirage ise sai mõistagi endale portsu pileteid ning teatas, et müüb neid vaid kasiino klientidele, kellel on seal vähemalt 250 000 dollari suurune krediit. Piletid läksid sellegipoolest kaubaks kui soojad saiad. Vabamüüki jõudis lõpuks vaid 1000 piletit ja need müüdi ära 60 sekundiga. StubHubi juhataja Glenn Lehrmani sõnul on piletite peamisteks ostjateks kuulsad muusikud, näitlejad ja ärimehed, kellele on ringiäärsel kohal istumine eeskätt maineküsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles