Eesti vehklejad alustasid Rio olümpia valikturniire hästi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti epeenaised Julia Beljajeva (vasakult), Katrina Lehis ja Erika Kirpu
Eesti epeenaised Julia Beljajeva (vasakult), Katrina Lehis ja Erika Kirpu Foto: Kristina Garmoza

Lõuna-Aafrikas Johannesburgis ja Prantsusmaal Pariisis tehti algust 2016. aasta Rio olümpiamängude esimese kvalifikatsiooniturniiridega epeevehklejatele.

Maailma edetabelis kõrgel neljandal kohal olev mullune MM-pronks Erika Kirpu pääses otse 64 parema sekka. Alagrupiturniirilt alustanud Julia Beljajeva võitis grupis kõik kuus matši ja on tänu sellele samuti juba 64 seas. Katrina Lehis sai alagrupis viis ja Irina Embrich neli võitu, Kristina Kuusk piirdus kahe võiduga.

Pääsu eest 64 parema hulka alistas Lehis kindlalt 15:8 ukrainlanna Dzhoan Feybi Bezhura, Embrich oli samuti 15:8 parem kanadalannast Daria Jorquera Palmerist. Kuusk aga kaotas avaringis 13:15 rootslannale Emma Samuelssonile ja sai kokkuvõttes 121. koha. Lehise järgmine vastane on itaallanna Francesca Quandamcarlo ja Embrich kohtub lõunakorealanna Injeong Choiga. Kirpu vastane on 64 seas venelanna Olga Kotšneva ja Beljajeval ukrainlanna Ksenja Panteljejeva.

Pariisis toimuval meeste MK-etapil pääses põhitabelisse maailma edetabeli 14. mees Nikolai Novosjolov, Sten Priinits võitis alagrupis viis ja Marno Allika neli matši, Peeter Turnau sai ühe võidu. Priinits alustas 128 hulgas võistlust Richard Grunhauseri vastu ja võitis brasiillast 15:9. Järgmises ringis oli tema vastaseks itaallane Matteo Tagliarol, kes oli Priinitsast parem 15:12. Allika alistas 15:8 prantslase Olivier Stolzi, ent kaotas seejärel 11:15 britile Tomas Curran Jonesile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles