Jäähoki MM: Soome sai avamängus USA-lt valusa kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tšehhis alanud jäähoki maailmameistrivõistlusel pidi Soome koondis tunnistama avamängus USA 5:1 paremust.

Ostravas peetud kohtumises avas 17 sekundit enne esimese kolmandiku lõppu skoori Steve Moses ja ehkki NHLis Dallas Starsi ridades mängiv Jyki Jokipakka viigistas teise kolmandiku kuuendal minutil pärast Joonas Kemppaineni ja Janne Pesoneni eeltööd seisu, viskas USA seejärel kolm vastuseta jäänud väravat. Kolmandiku lõpus võttis Soome väravavahi Pekka Rinne pingile, kuid Matt Hendricks vormistas 38 sekundit enne mängu lõppu oma teise tabamusega tühja väravasse lõppseisu.

B-gruppi kuuluvad lisaks USA-le ja Soomele veel Venemaa, Slovakkia, Norra, Valgevene, Sloveenia ja Taani. Alagrupist pääseb edasi neli paremat meeskonda. Täna õhtul kohtuvad B-grupis Venemaa ja Norra.

USA — Soome 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) 

(19.37 Steve Moses 1:0, 25.40 Jyrki Jokipakka 1:1, 31:57 Matt Hendricks 2:1, 34.47 Dan Sexton 3:1, 46.19 Nick Bonino 4:1, 59.22 Matt Hendricks 5:1)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles