FC Barcelona valmistub jalgpalliajaloo üheks suuremaks ostuks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Pogba.
Paul Pogba. Foto: SCANPIX

Sel suvel tundub jalgpalliturul olevat kõige kuumem kaup Torino Juventuse ja Prantsusmaa koondise 22-aastane poolkaitsja Paul Pogba. Sel nädalal jõudis esmalt avalikkuse ette uudis, et noormees kohtus PSG juhtfiguuridega ning seejärel andis ka FC Barcelona teada, et nemad on Pogbast huvitatud.

Barcelona spordidirektori Ariedo Braida sõnul on nad Pogba teenetest huvitatud, kuid neile seatud mängijate ostmise keeld paneb nad veidike keerulisse seisu. Braida sõnul on ta juba olukorda arutanud ka Juventuse peadirektori Giuseppe Marottaga.

«Meile meeldib Pogba väga. Arvan, et sellest saavad kõik aru. Temasugune mängija meeldib kõikidele suurklubidele,» rääkis Braido Tuttosportile. «Marotta on minu sõber ning rääkisime paljudest asjadest. Loomulikult arutasime ka Pogba olukorda.»

«Ta on endiselt noor mängija, kuid ta mängib juba kõige kõrgemal tasemel. Tema soetamine oleks Barcelona jaoks väga suur tehing, seejuures ka väga huvitav. Meie olukord on siiski keeruline, kuna me ei saa FIFA poolt määratud keelu tõttu enne 2016. aastat uusi mängijaid osta. Loomulikult võime teha praegu kokkuleppeid ka 2016. aastaks. See on meie jaoks üks võimalustest,» lisas Braido.

«Loomulikult sõltub lõpuks üleminek klubi juhatusest ja peatreener Luis Enriquest. Ootan klubi poolt luba. Seni teen aga oma tööd ja valmistan pinnast võimalikuks üleminekuks ette,» sõnas ta veel.

Pogba üleminekusummaks oleks tõenäoliselt 80 miljonit eurot. Rohkem on seni ajaloos makstud vaid Gareth Bale’i, Cristiano Ronaldo ja Luis Suareze eest.

Paul Pogba Torino Juventuse särgis. Foto:
Paul Pogba Torino Juventuse särgis. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles