Ardo Kreek jõudis Prantsusmaal finaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek.
Ardo Kreek. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Ardo Kreek saabub Eesti võrkpallikoondise laagrisse kahe nädala jagu teistest hiljem, kuna tema koduklubi jõudis Prantsusmaa liigas finaali.

Pariisi Volley võitis eile õhtul Prantsusmaa meistrisarja poolfinaalvastase Lyoni 3:2 (20, -21, 22, -23, 13) ja pääses mängudega 2:1 finaali. See tähendab, et Eesti edukaim võrkpallur ei saabu koju enne 10. maid. Ainus finaalmäng Pariisi ja Toursi vahel tuleb mängimisele 9. mail, praeguseks on koht Euroopa klubide tippsarjas juba tagatud, kirjutab volley.ee.

Pariislased jäid viiendas geimis kaotusseisu 11:13, siis tabas külalisi nõrkusehoog ja Kreegi koduklubi võttis neli punkti järjest. Seejuures oli poolfinaalseeria kõige otsustavamatel hetkedel Kreek just üks peategelasi. Esmalt lõi ta hea servi, mille järel teenis Pariisi meeskond blokiga punkti. Järgnes eestlase ässpalling ja seeria viimase punkti noppis Pariisi meeskond taas blokiga.

Kohtumise jooksul sai Kreek kaheksa tõstet, lüües neist punktiks viis (63%), tegi kolm punktiväärt servi ja kaks blokki. Servivigu kogunes 21 pallingu jooksul eestlasele vaid üks, blokki lõi ta viie geimi peale kahel korral.

Üleväljamees oli 35 punktiga Pariisi Volley makedoonlasest diagonaal Nikola Gjorgiev, kellele tõsteti 50 (!) korda, punktiks lõi ta neist 31 ehk rünnakuprotsent oli suurepärane 62. Bulgaarlane Vladimir Nikolov (Lyon) vastas 46 tõste juures 26 ründepunktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles