Mitte ainult Mayweather vs Pacquiao: tänane öö pakub maiuspala ka korvpalligurmaanidele

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Antonio Spursi legend Tim Duncan (paremal) teeb ruumi Los Angeles Clippersi keskmängija DeAndre Jordani vastu.
San Antonio Spursi legend Tim Duncan (paremal) teeb ruumi Los Angeles Clippersi keskmängija DeAndre Jordani vastu. Foto: SCANPIX

Ööl vastu pühapäeva on spordimaailma pilgud pööratud Las Vegase poole, kus suures poksimatšis lähevad vastamisi Floyd Mayweather ja Manny Pacquiao. Kell 3 Eesti aja järgi peetakse aga korvpalliliiga NBA senise hooaja oodatuim ja tähtsaim matš, kui läänekonventsi esimese ringi paaris Los Angeles Clippersi ja tiitlikaitsja San Antonio Spursi vahel on kavas otsustav seitsmes mäng.

Clippersi ja Spursi vastasseis on oodatult kujunenud esimese ringi kõige kõrgetasemelisemaks ja pingelisemaks. Clippers mängib täna küll koduväljakul, aga seni on kolmest Staples Centeris peetud matšist kahes peale jäänud hoopis Spurs. Clippers on paremini mänginud aga San Antonios ja ööl vastu reedet viigistati just seal 102:96 võiduga seeria seis 3:3 peale.

Mõlema meeskonna jaoks on tänane mõõduvõtt märgiline, sest 39-aastase Spursi legendi Tim Duncani leping lõppeb selle hooajaga. Kui Spurs kaotab, võib see vabalt olla läbi aegade kümne (pigem isegi viie-kuue) parema korvpalluri hulka kuuluva Duncani viimane mäng. Sama seis on ka 37-aastasel Manu Ginobilil, kuigi ta on varem mõista andnud, et tõmbab karjäärile joone alla pigem pärast 2016. aastat.

Clippersile oleks kaotus samuti mõru. Tandem Chris Paul ja Blake Griffin on Los Angeleses koos olnud neli aastat, aga kordagi pole Clippers selle aja jooksul jõudnud kaugemale läänekonverentsi teisest ringist. Tiitlikaitsja väljalülitamine oleks neile aga karjääri suurimaks saavutuseks ja annaks edasiseks lootust juurde.

Paari võitja läheb teises ringis vastamisi Houston Rocketsiga ja emba-kumba tuleks sel juhul Rocketsi vastu pigem favoriidiks pidada. Küll võib mängima hakata väsimus, sest avaringis 4:1 Dallas Mavericksi võitnud Rocketsil on kahe ringi vahel oluliselt rohkem puhkeaega. Clippersi ja Spursi paaris on mõlemad meeskonnad kurnatud aga nii vaimselt kui füüsiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles