Ekstremistid tõi Las Vegase kõrghoonete katustele snaiprid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerry Cooney (paremal) ja Larry Holmes 1982. aasta raskekaalu tiitlimatšis.
Gerry Cooney (paremal) ja Larry Holmes 1982. aasta raskekaalu tiitlimatšis. Foto: SCANPIX

Larry Holmes vs Gerry Cooney (1982, Las Vegas)

–  Holmes võitis 13. raundi tehnilise nokaudiga

1982. aastaks ei olnud raskekaalus 22 aastat olnud valgenahalist maailmameistrit ning promootorite õnnistuseks kerkis esile iiri päritolu ameeriklane Gerry Cooney, kes oli valmis vastu astuma maailmameistrile Larry Holmesile.

Senise karjääri jooksul kõik 25 matši võitnud Cooneyst sai järgmine «suur valge lootus». Holmesi promootori Don Kingi ja mänedžeri Dennis Rappaporti eestvedamisel korraldati üks poksiajaloo võimsamaid kampaaniaid matši tutvustamiseks ja seejuures oli põhirõhk just meeste nahavärvil.

Loomulikult olid sellel ka tagajärjed. Nii lubasid valgenahalised ekstremistid Holmesi maha lasta kohe, kui ta ringi astub. Mustanahalised lubasid samuti relvad haarata, kui keegi peaks Holmesi ründama. Seetõttu oli matši ajal areeni ümbritsevate majade katustel hulgaliselt politseisnaipreid, kes olid valmis rahurikkujaid kohe tulistama.

Cooney osutas Holmesile küll tugevat vastupanu, kuid kahel korral suutis nimekam mees vastase ka põrandale lüüa. Cooney püüdis kõik 15 raundi ikkagi visalt vastu pidada, kuid oli saanud juba piisavalt raputada ning 13. raundi lõpus viskas tema treener Victor Valle ringi valge rätiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles