Nelja kange heitlus tipnes kolme brutaalse raundiga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marvin Hagler (vasakul) ja Thomas Hearns 1985. aasta tiitlimatšis.
Marvin Hagler (vasakul) ja Thomas Hearns 1985. aasta tiitlimatšis. Foto: SCANPIX

Marvin Hagler vs Thomas Hearns (1985, Las Vegas)

– Hagler võitis 3. raundis nokaudiga

1980ndatel oli poksi keskkaalus kuldajastu, omavahel jagasid puid ja maid sellised legendid nagu Ray Leonard, Roberto Duran, Thomas Hearns ja Marvin Hagler. Nende meeste omavahelistest heitlustest on vahest kõige legendaarsemaks saanud Hearnsi ja Hagleri duell 1985. aastal Las Vegases.

Toonast tiitlimatši reklaamiti esmalt nime «The Fight» («Võitlus») all, kuid praegu teatakse seda kui «The Wari» («Sõda»). Tiitlimatš sai läbi juba kolmandas raundis ja lõppes Hagleri võiduga, kuid selle aja jooksul sai näha üht läbi aegade vihasemat võitlust, kus omavahel jagati vastastikku võimsaid hoope.

Nii kirjutaski The Guardiani ajakirjanik Kevin Mitchell, et alla kaheksa minuti kestnud matš oli niivõrd brutaalne ja sündmusterohke, et seda meenutatakse ka kolm aastakümmet hiljem (matšist möödus 30 aastat 15. aprillil).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles