Mayweather võib juba sel aastal korrata legendaarse Rocky Marciano rekordit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather jr tähistamas Manny Pacquiao alistamist.
Floyd Mayweather jr tähistamas Manny Pacquiao alistamist. Foto: SCANPIX

Ameeriklane Floyd Mayweather jr alistas Las Vegases MGM Grand Hotellis toimunud läbi aegade suurima auhinnafondiga (kergkeskkaallased jagasid omavahel 300 miljonit USA dollarit) poksimtšis filipiinlase Manny Pacquiao ning on nüüd võitnud kõik karjääri 48 matši. Sellega on ta jõudnud ülimalt lähedale legendaarse raskekaallase Rocky Marciano rekordile.

Mayweather on senise karjääri jooksul pidanud 48 matši ning need ka võitnud, 26 võitu on tulnud nokaudiga. Aastatel 1947 kuni 1955 raskekaalu valitsenud ameeriklane Marciano võitis karjääri jooksul kõik 49 matši ning tegemist on absoluutse rekordiga. Marciano võitis seejuures 43 matši nokaudiga.

Marciano on võitude arvu poolest kõige edukam maailmameister, kes ei ole seejuures kaotanud ühtegi matši.

Pärast Pacquiao alistamist teatas Mayweather, et ta peab karjääri jooksul veel ühe matši ning see leiab aset septembris. Vastavalt tasulise telekanaliga Showtime sõlmitud lepingule peabki Mayweather veel vähemalt korra ringi tulema.

Seega tundub, et Marciano rekordi ületamine ei ole Mayweatheri jaoks omaette eesmärk ning talle piisab, kui olla Marcianoga samal pulgal.

Rocky Marciano. Foto:
Rocky Marciano. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles